13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

El restaurant Casamar: seguint la tradició des de Llafranc

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El restaurant Casamar va rebre la seva estrella Michelin l’any 2011. Està situat a una zona privilegiada de Llafranc i forma part de l’hotel amb el mateix nom. El seu xef és des de l’any 2000 en Quim Casellas, que explica que el Casamar és un restaurant amb una gran tradició familiar.

El Casamar té una gran consciència de la importància del territori a la seva gastronomia perquè a l’Empordà hi ha productes que considera exclusius i que són una bona carta de presentació internacional.

Quim Casellas explica que la mitjana d’edat als seus restaurants està entre els 20 i els 25 anys. Valora molt la tasca de les noves generacions a la gastronomía empordanesa.

En definitiva, el xef del Casamar creu que treballar a l’Empordà fa la feina dels cuiners molt més fàcil.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies