“Pràcticament tothom ha hagut de presentar un ERTO” a conseqüència del coronavirus, assegura Martí Sabrià, gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, en referència als bars, hotels i restaurants associats. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, ha explicat que “el tancament vol dir no activitat“, i amb els establiments tancats no necessitem governants, cambrers o cuiners”.
Això sí: demana una solució pels fixos discontinus. Assegura que els empresaris s’enfronten a una disjuntiva: si els poden criden a treballar i els inclouen a l’ERTO, no els podran acomiadar fins passats sis mesos de tornar a obrir. I la temporada turística pot durar menys. L’altra opció és no cridar-los per treballar fins que puguin aixecar la persiana. Però durant aquest temps ja no podran cobrar l’atur.
Sigui com sigui, Sabrià creu que si els establiments poden obrir i recuperar l’activitat al juny, podran superar l’episodi. En aquest cas, “ens en sortirem”, ha dit.