14.8 C
Pals
Divendres, 22 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El Síndic de Greuges investiga el projecte urbanístic d’Aiguafreda

El Síndic ho defineix com un "suposat nou intent d’agredir el litoral català amb edificacions innecessàries"

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Síndic de Greuges ha obert una investigació després de la campanya de les entitats ecologistes contra la modificació del POUM de Begur al sector d’Aiguafreda que permetrà la construcció de centenars de nous habitatges. En un comunicat, el Síndic ho defineix com un “suposat nou intent d’agredir el litoral català amb edificacions innecessàries”.

El Síndic ha demanat informació a l’Ajuntament de Begur i al Departament de Territori sobre els tràmits que s’han dut a terme sobre aquest projecte urbanístic, que fins aquesta setmana ha estat en informació pública. Durant aquest termini, l’entitat Salvem Aiguafreda ha presentat al·legacions al projecte perquè considera que té “greus irregularitats” i que al projecte li manca els informes ambientals. L’Ajuntament, però, ho nega i assegura que per voluntat pròpia han encarregat un estudi per avaluar l’impacte mediambiental.

El projecte ha despertat una guerra de xifres entre l’entitat ecologistes i l’ajuntament. Uns van alertar que es podria construir fins a 400 habitatges i tres nous hotels, mentre que el govern va assegurar que eren 180 les finques que es podrien fer amb la nova reurbanització i que “no hi ha modificació de zones hoteleres ja existent”. En tot cas, el projecte implica 70 hectàrees de l’entorn d’Aiguafreda. L’alcalde Joan Loureiro va assegurar a Ràdio Capital que moltes d’aquestes finques previstes “estan en llocs on mai es construirà perquè el lloc on queda és pràcticament inaccessible”. També va posar en valor que amb aquest projecte es podrà portar llum i aigua a la zona.

El xoc entre les dues posicions es va escenificar en una trobada informativa que va organitzar l’ajuntament aquesta setmana. Els opositors van exigir a l’executiu que desclassifiqués el sòl urbà i el consistori va plantejar que si s’aturaven aquestes construccions caldria fer front indemnitzacions “inassumibles”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Gabriel de Prado: “Castell i Ullastret són dos jaciments molt castigats per l’espoli”

El jaciment ibèric de Castell, situat al municipi de Palamós, va patir diversos actes vandàlics a finals d’octubre. Durant un control de manteniment realitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, es van detectar greus danys en una de les cisternes principals. I per parlar d’aquests danys i del procés de reparació ens visita el director del Museu d’Arqueologia de Catalunys d’Ullastret, Gabriel de Prado.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -