11.6 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El Sindicat Independent de la Policia Local crític amb el govern de Sant Feliu després que es neguin a pagar les hores extra de l’estiu

Aquesta tensió se suma a la demanda històrica del cos policial de Sant Feliu per una millora de les condicions laborals, on els agents demanen més plantilla i un sou "just"

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Sindicat Independent de la Policia Local-FEPOL (SIP-FEPOL) ha denunciat que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols no ha pagat les hores extraordinàries treballades durant l’agost i el setembre per l’inspector i el sotsinspector de la Policia Local. Aquesta situació, segons el sindicat, incompleix l’acord del pla d’estiu, un pacte en què els agents es comprometien a fer més hores per cobrir les necessitats del municipi sense prendre vacances ni hores personals. En aquest pla, que es va negociar amb el consistori, s’establia un nombre concret d’hores extra per a tota la plantilla, incloent-hi la prefectura.

Des del sindicat expliquen que els responsables policials van rebre una trucada de l’àrea de Recursos Humans on se’ls va comunicar que no tenien dret a cobrar les hores extra. Aquesta instrucció venia directament de la regidoria de Recursos Humans de l’Ajuntament, que va exigir la modificació dels informes d’hores per eliminar les que corresponien a l’inspector i el sotsinspector. SIP-FEPOL critica que l’administració local va condicionar l’abonament de les hores extra a tota la plantilla a la modificació d’aquests informes, la qual cosa ha qualificat de “coacció”. El sindicat ha comparat aquesta actitud amb la de  “actitud pròpia de ‘Vito Corleone'” i ha denunciat que és una acció indigna d’un sistema democràtic.

Aquesta tensió se suma a la demanda històrica del cos policial de Sant Feliu per una millora de les condicions laborals. Els agents locals, segons el sindicat, cobren un salari que, amb una jornada de 35 hores setmanals, se situa per sota dels 1.700 euros mensuals. Aquestes xifres contrasten amb les d’altres cossos de policies locals de la demarcació, on els salaris superen els 2.000 euros mensuals. A més, el sindicat remarca que el complement de destí de la Policia Local de Sant Feliu és el més baix de la demarcació de Girona. Aquesta situació, segons SIP-FEPOL, és una de les causes principals que porta els agents formats a marxar cap a altres municipis que ofereixen unes condicions més atractives.

En resposta a la situació, el grup municipal de Junts per Sant Feliu ha demanat explicacions al govern local. Durant el ple que es va celebrar aquest dimarts al consistori, el portaveu de Junts per Catalunya, Toni Carrión, va exposar el tema, però no es va tractar. El grup considera que aquest tipus d’actuacions “descuiden el cos policial” i que el govern hauria de donar resposta a la precarització laboral que denuncia el sindicat, ja que posa en risc la retenció de talent i el bon funcionament del servei.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El transport públic o l’assessorament estudiantil, algunes de les mancances detectades per la formació professional al Baix Empordà

Per entendre una mica més el teixit formatiu que tenim al Baix Empordà ens hem reunit amb els caps i formadors de formació professional de l'INS Baix Empordà (Palafrugell), l'INS Palamós, l'INS Sant Feliu, l'INS La Bisbal d'Empordà, l'INS Torroella de Montgrí, el CEE Els Àngels (Palamós) i l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà (Monells). Tots ells formen part de la plataforma FP Baix Empordà.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -