13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

El temporal deixa sense aigua potable Foixà, Rupià, Parlavà i Ultramort

L’aiguat ha inundat el pou d’abastament de la mancomunitat i l’ha inutilitzat. L’empresa Sorea, que presta el servei, ha habilitat una font d'aigua alternativa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El temporal d’aquests dies, que ens ha portat intenses pluges, ha provocat que l’aigua de l’aixeta de quatre pobles del Baix Empordà no sigui apta per al seu consum.

L’aiguat ha inundat el pou d’abastament de la mancomunitat de Foixà, Rupià, Parlavà i Ultramort i l’ha inutilitzat. L’empresa Sorea, que presta el servei, ha habilitat una font d’aigua alternativa però, per precaució, recomana no fer servir l’aigua que surt de l’aixeta ni per beure ni per cuinar, només per dutxar-se i rentar, així ho indicava en una piulada al Twitter: “Estem treballant per resoldre la incidència al més aviat possible“, afegeix l’empresa.

Dues hores més tard, però, la mateixa empresa ha indicat, a través de Twitter, que a “Parlavà l’aigua que es subministra sí que és apta per al consum fins demà, dijous, a les 14h. Temporalment, tenim capacitat de reserva en aquest municipi i, per això, encara no s’habilitarà una font alternativa“.

https://twitter.com/sorea/status/1253031044695183364

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies