17.4 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Dimecres amb variabilitat al cel

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La jornada de dimecres es presenta amb variabilitat al cel. Tindrem estones de temps assolellat, d’altres amb intervals de núvols i localment no es descarta l’arribada d’alguna nuvolada que deixi un ruixat com el que la passada nit va deixar més d’11 mm a la Bisbal d’Empordà i 13 mm a Palafrugell.

El vent de Tramuntana acabarà desapareixent avui i millorarà l’estat de la mar, però encara estarà una mica alterada amb forta maror tendint a maror a la tarda. El termòmetre es mourà entre els 14-16 ºC de mínima i fins als 27 ºC de màxima en una nova jornada poc o gens calorosa.

Demà temps similar, estones de cel parcialment cobert i risc d’algun breu ruixat d’abast local la matinada vinent.

A finals de setmana alguns models meteorològics apunten a un possible episodi de pluja abundant per diumenge: la situació d’un embossament d’aire fred en alçada a l’oest peninsular, juntament amb la formació d’una possible baixa en superfície poden propiciar una situació favorable a la pluja amb vents entre xaloc i llevant. Cal molta prudència a l’hora d’interpretar aquest pronòstic (especialment en webs o aplicacions que proporcionen només la simbologia de pluja pel cap de setmana sense informar del grau de dispersió del model), doncs a dia d’avui hi ha molta incertesa associada a la ubicació d’aquesta baixa. Una ubicació massa a l’oest, com apunta el model americà (GFS), pot deixar-nos sense pluja a l’Empordà, mentre que un petit canvi cap a l’est (model europeu, ECMWF) és el que pot portar pluja abundant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -