26.5 C
Pals
Dilluns, 16 setembre 2024
- Publicitat -

Xafogor i calor intensa fins dissabte

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Divendres ens espera una jornada molt calorosa i xafogosa. Si les primeres hores del matí el cel pot presentar un estat força ennuvolat, la tendència serà a predomini del temps assolellat durant les hores centrals del dia i tarda. La temperatura pot superar els 37 ºC a l’interior del Baix Empordà amb nits, tant la passada com la propera que són tropicals sense baixar dels 20-22 ºC. Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per calor intensa que afecta al Baix Empordà avui i també demà. Avui i demà amb vent de component sud que serà més intens demà a la tarda amb cops de 50 km/h. 

La intensa calor serà efímera perquè diumenge canvia l’aire a component nord, baixa la temperatura  i fins i tot no es descarta algun ruixat entre migdia i tarda.

Pel què fa a l’estat de les platges, bon estat de la mar divendres i dissabte, però diumenge amb l’entrada de vent de component nord lleugera alteració marítima de maror a forta maror onades que poden superar el metre i mig.

La setmana que ve començarà amb sol, però amb un ambient de poca calor o calor moderada. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Arxiu Municipal de Torroella rep el fons documental de l’antiga Confiteria Ignasi Capellà

La donació, formalitzada per la família Capellà Hereu, inclou documents que abasten de 1915 a 1990 i ja es poden consultar en línia.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -