19.2 C
Pals
Dijous, 19 setembre 2024
- Publicitat -

Dijous de sol i calor amb temperatura màxima no tant extrema

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir ens vam acomiadar del mes de juliol amb valors que van superar els 40 ºC a Verges, 41 ºC a la Tallada d’Empordà i  gairebé 42 ºC (41,7 ºC) a la Bisbal d’Empordà. En aquest darrer cas, en els 27 anys de dades d’aquesta estació meteorològica que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya a la capital baix-empordanesa, el d’ahir esdevé el segon valor més elevat de temperatura, sols superat pels 43,8 ºC de tot just el juliol de l’any passat.

La temperatura també va superar els 35 ºC a localitats més properes a la costa, com els 35 ºC de Palafrugell i els més de 36 ºC a Castell – Platja d’Aro.

Avui comença l’agost i encara ho farà amb sol i calor, si bé no s’espera que s’assoleixin valors tant extrems. Ens acomiadem del vent sec i reescalfat, però la sensació tèrmica continuarà essent de calor elevada amb un ambient més humit que incrementarà la xafogor, especialment la propera nit, quan hi ha un avís de perill per calor nocturna.

Entre divendres i dissabte es normalitza la temperatura amb vent que passarà a component nord i també portarà lleugera alteració marítima.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Drets Socials demana la col·laboració de Foixà per acollir menors i manté el recurs per habilitar El Mercadal

El Departament de Drets Socials ha sol·licitat la "màxima col·laboració" de l'Ajuntament de Foixà en l'acollida de menors, tal...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -