19.2 C
Pals
Divendres, 20 setembre 2024
- Publicitat -

Ambient xafogós a les portes d’un canvi de temps

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El temps de dimarts serà calorós i xafogós però amb senyals al cel de canvi de temps. La temperatura es mourà entre els 20 ºC de mínima i els 34 ºC de màxima a l’espera d’un descens tèrmic els dies vinents.

De moment tranquil·litat meteorològica aquest dimarts al matí al Baix Empordà amb temps majoritàriament assolellat i entre migdia i tarda creixement d’algunes nuvolades, tot i que la pluja serà més probable cap a l’interior de les comarques de Girona. L’estat de la mar serà molt bó sols amb lleuger marejol. Un mar que segons informa l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual, ha assolit el valor més alt de temperatura superficial (a mig metre de fondària) en els últims 50 anys, arribant fins a 27,7 ºC.

Demà més variabilitat al cel amb major presència de núvols i poden arribar algunes tronades o ruixats dispersos entre el migdia i tarda tant de dimecres com de dijous. La temperatura màxima serà més baixa entre els 29 ºC i 31ºC.

A partir de la segona meitat de dimecres entra aire de component nord, una tramuntana que al vespre provocarà maror a la costa amb onades que poden superar el metre de dimecres nit a matí de dijous. La tramuntana farà reduir també la sensació de xafogor que ha estat intensa els darrers dies.

Dijous hi ha risc de creixement de tempestes i el més destacat serà l’ambient notablement més fresc a causa de l’aire més sec i fresc del nord. A la costa precaució la jornada de dijous amb mar entre maror i forta maror amb onades màximes de fins a metre i mig.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Drets Socials demana la col·laboració de Foixà per acollir menors i manté el recurs per habilitar El Mercadal

El Departament de Drets Socials ha sol·licitat la "màxima col·laboració" de l'Ajuntament de Foixà en l'acollida de menors, tal...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -