23.3 C
Pals
Dissabte, 14 setembre 2024
- Publicitat -

Setembre començarà encara amb calor i més variabilitat al cel

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Temps de dissabte en general amb sol al Baix Empordà encara que el cel donara símptomes d’un canvi de dinàmica atmosfèrica amb alguns núvols alts i mitjans que ens creuaran al llarg del matí. Temperatura amb pocs canvis entre els 18 ºC de mínima i els 31 ºC de màxima, xafogor i vent fluix amb bon estat de la mar.

Diumenge el mes de setembre començarà amb estat del cel més variable i estones d’intervals de núvols més abundants, sense descartar quatre gotes o algun breu i petit ruixat aïllat.

A partir de dilluns vinent encetem una setmana amb alta dispersió en el pronòstic dels diferents models meteorològics. Un embossament d’aire fred en altura es despenja de la circulació general atmosfèrica i la seva ubicació, més o menys a l’oest peninsular, ens pot portar: una pujada de la temperatura amb advecció del sud sense o amb poca pluja, o bé un episodi de pluja abundant entre mitjans i finals de la setmana. Al còctel d’ingredients, si afegeix un inusual elevat contingut d’aigua precipitable (continguda a l’atmosfera) que es desplaça anòmalament de sud cap a nord, creuant zones desèrtiques com el Sahara i pot arribar fins al mediterrani.

Acumulació de pluja prevista pel model ECMWF-IFS de l'1 al 8 de setembre.
Acumulació de pluja prevista pel model ECMWF-IFS de l’1 al 8 de setembre. Actualització model 00h 2024-08-31.
Acumulació de pluja prevista pel model GFS de l'1 al 8 de setembre.
Acumulació de pluja prevista pel model GFS de l’1 al 8 de setembre. Actualització model 00h 2024-08-31.
Predicció per conjunts de l'ECMWF. Es mostra l'evolució de 50 membres del model pertorbats per pronosticar la temperatura a 850hPa i la precipitació.
Predicció per conjunts de l’ECMWF. Es mostra l’evolució de 50 membres del model pertorbats per pronosticar la temperatura a 850hPa i la precipitació. Actualització ensamble: 00h 2024-08-30.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -