26.5 C
Pals
Dilluns, 16 setembre 2024
- Publicitat -

Inici del temps de tardor. Risc de ruixats els propers dies

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimarts començarem a notar els primes símptomes de canvi de temps amb un estat de cel variable i risc d’algun ruixat localment acompanyat de tempesta cap a la tarda. No esperem pluja arreu del baix empordà avui, però sí un estat de cel més canviant i localment l’afectació d’alguns breus ruixats de distribució irregular. La temperatura anirà dels 18 ºC de mínima als 30 ºC de màxima amb ambient xafogor. 

Amb major probabiltiat demà, però també possiblement dijous la pluja pot ser més extensa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per intensitat de pluja pot ser localment pot ser elevada i acompanyada de tempesta, si bé el Baix Empordà sembla que serà una de les zones amb menor acumulació total de pluja d’aquest episodi.

Tot i així, és una situació complexa amb elements de molta inestabilitat i convecció profunda i amb el pas de les hores pot canviar la configuració a una altra més favorable a pluja localment abundant o intensa. Caldrà seguir hora a hora l’evolució de l’episodi de precipitació que en general afectarà a bona part de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Arxiu Municipal de Torroella rep el fons documental de l’antiga Confiteria Ignasi Capellà

La donació, formalitzada per la família Capellà Hereu, inclou documents que abasten de 1915 a 1990 i ja es poden consultar en línia.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -