13.1 C
Pals
Dimarts, 1 abril 2025
- Publicitat -

Núvols baixos al matí i més clarianes al migdia

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Matí de divendres novament amb cel cobert per núvols baixos i boires. Aquestes, però, avui seran menys extenses i duradores amb més clarianes i ullades de sol entre migdia i tarda. Mencionar també la pols africana en suspensió dels darrers dies que ha portat a l’activació d’un avís preventiu per contaminació atmosfèrica i ha empobrit la qualitat de l’aire a tot Catalunya. Avui ja anirà a menys la concentració de pols en suspensió.

La temperatura d’aquest divendres continua relativament elevada per l’època de l’any. Aquesta setmana hem tingut ambient xafogós i nits tropicals en localitats costaneres amb temperatura mínima entre els 18 i 21 ºC. Les properes nits la temperatura mínima baixarà lleugerament, especialment a la costa on no ho ha fet gaire les darreres nits, amb valors entre els 14 i 16 ºC. Pel que fa a la màxima aquesta rondarà els 25 ºC.

Divendres a la tarda també ens acompanyarà el vent de Garbí amb força moderada i cops màxims d’entre 40 i 50 km/h.

Cap de setmana amb alguns intervals de núvols, menys risc de formació de boires i en general més estones de sol.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Descobrint la riquesa gastronòmica del Mar i Muntanya amb Enric Herce

A través del llibre "Mar i Muntanya", Enric Herce ens convida a submergir-nos en un viatge per la tradició i la innovació culinària catalana. El seu treball no només ens ensenya a cuinar plats autèntics, sinó que també ens ajuda a comprendre la cultura i la història que s'amaga darrere de cada recepta. La cuina de Mar i Muntanya no és només una simbiosi de sabors del mar i la terra, és un patrimoni viu que continua evolucionant gràcies a la passió i dedicació de xefs com Enric Herce.

Altres notícies