UTE Bews-Igerop serà l’empresa encarregada de redactar l’estudi de viabilitat d’una nova línia de tren-tram a la Costa Brava. Ho va adjudicar el Departament de Territori fa pocs dies. L’empresa té 11 mesos per fer aquest estudi, en el qual hauran de definir i valorar diferents aspectes del projecte del tren-tram.
És un estudi que estava pendent d’adjudicació des de feia mesos i que ha d’incloure una estimació del cost del projecte i analitzar la demanda potencial, entre altres. L’empresa tindrà 11 mesos per redactar aquest estudi. És una notícia que valoren molt positivament des de la plataforma promotra del Tren Tram. Ho explica a Ràdio Capital la seva portaveu Estefania Molina.
Com seria tren-tram?
L’empresa haurà de valorar el traç de la nova línia i el seu recorregut. Un recorregut que està pensat per tenir una longitud aproximada de 144 quilòmetres i que connectarà el Baix Empordà amb el Gironès, La Selva, el Pla de l’Estany i la Garrotxa. Concretament, la línia tindria un dels extrems a Sarrià de Ter, i passaria per sis municipis del Baix Empordà per després seguir el trajecte fins a arribar a Olot.
Segons l’informe per a l’adjudicació de l’estudi, el tren-tram tindria parada a La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós, Calonge, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols. Després, seguiria en direcció a Olot. Un total de 19 parades
A més, s’especifica que el servei hauria de tenir una freqüència inferior als 15 minuts.
Què valorarà l’estudi de viabilitat?
S’hauran de tenir en compte tots els aspectes. No només el traçat de la línia, sinó també totes les obres i instal·lacions que comportaria: senyalització, instal·lacions o zones de servei. També valoraran les possibles afectacions al territori durant l’execució de les obres o els principals factors ambientals que poden ser determinants en el projecte.
Des de la plataforma promotora creuen que l’estudi de viabilitat serà favorable. És més, Estefania Molina apunta que la pujada de preus dels carburants fa que el tren-tram sigui encara més necessari.