14.2 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

El Vívid recupera la presencialitat i busca obrir-se a nous públics per difondre la DO Empordà

La programació comptarà amb 68 activitats entre l'1 d'abril i l'1 de maig

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

El Patronat de Turisme de la Costa Brava i la DO Empordà han presentat aquest dimecres la vuitena edició del festival enogastronòmic Vívid. Es tracta d’un festival que promou diverses activitats amb el vi de l’Empordà com a protagonista. Aquest 2022 hi haurà 68 activitats que seran totes presencials. El vicepresident del patronat, Jaume Dulsat, ha celebrat “deixar enrere els actes híbrids i a distància” perquè “el turisme i l’enogastronomia és i ha de ser presencial”.

En aquest sentit, els organitzadors han recordat que es mantindran algunes restriccions sanitàries. Malgrat tot, asseguren que el model de festival que projecten ja donen molta seguretat, perquè la majoria d’activitats son de petit o mitjà format i també son a l’aire lliure.

Aquest 2022 es fomentaran encara més els esmorzars de forquilla entre vinyes, arribant als 14 àpats en diferents punts. Aquests esmorzars consisteixen en parar la taula enmig de les vinyes i els cuiners de la Cuina del Vent i els enòlegs de la DO Empordà ofereixen als comensals una proposta d’esmorzar amb productes de proximitat maridat amb vins de la zona.

Tastos en entorns singulars

Per altra banda, els tastos en entorns singulars es traslladaran aquest any al monestir de Sant Pere de Rodes, al de Sant Quirze de Colera i al de Santa Maria del Mar de Calonge.

A més, el president del consell regulador de la DO, Xavier Albertí, ha destacat que un dels tastos es farà en el castell de Quermançó. Aquest castell, situat a Vilajuïga, és un entorn “màgic” envoltat per una llegenda en què la comtessa es va obsessionar per menjar el moll de l’os i això va comportar la ruïna de la família. També en aquest castell Salvador Dalí volia fer-hi un orgue amb el vent de la tramuntana que cada vegada que bufés, sonessin uns tubs amb diferents notes.

Aquest any, els tastos en entorns singulars també es traslladaran fins a la Pedrera de Barcelona, on 50 persones podran degustar els vins de la DO Empordà. Aquesta acció té per objectiu difondre els vins del territori fora de les comarques gironines per seguir exportant aquesta beguda fora de la demarcació.

Entoturisme actiu

El festival Vívid també planteja activitats d’enoturisme actiu, com ara un passeig pels arrossars de Pals (Baix Empordà) que finalitza amb una visita al celler de Mas Geli on els participants podran tastar plats fets amb arròs i vi de l’Empordà. A més, també es farà un tast maridat al Centre de Reproducció de Tortugues de Garriguella (Alt Empordà) o una marxa popular entre vinyes a Espolla i Sant Climent Sescebes.

A Cantallops, el celler Vinya dels Aspres planteja un activitat denominada ViViVi. En ella, els participants podran degustar el vi mentre escolten un concert de violí i violoncel. Al llarg del festival també hi haurà espectacles de danses contemporànies amb tastos de vins o cncenrts de jazz amb una arrossada.

Un 90% d’ocupació

La vuitena edició del Vívid arriba després d’un gran èxit de participació en les edicions anteriors. Jaume Dulsat ha recordat que al llarg de les set edicions del Vívid, el festival ha tingut un 90% d’ocupació de mitjana i uns 2.000 participants cada any. La gran majoria d’ells, provenen de la demarcació de Girona (66%), mentre que el 34% venen de Barcelona. A més, el nivell de satisfacció dels assistents és d’un 95%.

El festival Vívid arrencarà el proper 1 d’abril i s’allargarà fins l’1 de maig. Al llarg de cinc caps de setmana i durant la Setmana Santa es faran les 68 activitats proposades. Les entrades ja estan a la venda a través de la pàgina web del festival.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Francesc Almagro: “Cal crear un nou pla per poder-nos adaptar a la nova mobilitat de la comarca”

Les sindicatures de greuges del Baix Empordà han fet una crida a repensar el sistema de transport públic de la comarca coincidint amb la propera renovació de la seva concessió. Proposen una reforma integral per millorar la connectivitat amb Girona, Barcelona i estacions clau com les de Flaçà, al Gironès, i Caldes de Malavella, a la Selva. I per parlar de totes aquestes reivindicacions ens ha visitat al Supermatí el Síndic de Greuges de Palafrugell, Francesc Almagro.

Altres notícies