14.8 C
Pals
Divendres, 22 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Eleccions al Parlament del 14-F: canvis, mesures i com sol·licitar el vot per correu

Tot i que ja s'han emès els primers vots per correu, encara s'és a temps de demanar-lo, quelcom que és altament recomanable per a maximitzar la seguretat i la prevenció contra la Covid-19.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les eleccions al Parlament de Catalunya segueixen oficialment convocades per al 14 de febrer de 2021. Després que la justícia hagi suspès cautelarment el decret del govern català que posposava els comicis fins a la primavera, la Generalitat ha tornat a engegar la maquinària electoral per fer possible la votació per al diumenge, 14 de febrer. De fet, des del dilluns, 25 de gener,  ja s’han començat a enviar els primers vots per correu, però el tràmit encara es pot sol·licitar.

Com es pot sol·licitar el vot per correu?Tot i que ja s’han emès els primers vots per correu, encara s’és a temps de demanar-lo, quelcom que és altament recomanable per a maximitzar la seguretat i la prevenció contra la Covid-19. Es pot fer digitalment, sense moure’s de casa, accedint a la web oficial de Correos. Des d’allà es pot sol·licitar el vot per correu, sempre i quan es disposi de certificat digital, idCAT o bé DNI electrònic en funcionament.

Un cop l’Oficina del Cens Electoral aprovi la vostra sol·licitud, hagi sigut online o física, en els propers dies un carter de Correos vindrà al domicili que hagueu indicat a la vostra petició per a portar-vos la documentació necessària. Serà llavors quan podreu exercir el vostre dret a vot i lliurareu al mateix carter el sobre amb la vostra papereta (o en blanc).

Quines mesures anti-Covid s’hauran de seguir el dia de les eleccions?

  • S’haurà de portar la mascareta en tot moment.
  • Caldrà respectar la distància mínima interpersonal d’un metre i mig.
  • Caldrà fer ús del gel hidroalcohòlic.
  • Es recomana portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions.
  • Les cues es faran al carrer, i s’anirà entrant d’un en un per votar.
  • Els locals seran amplis i oberts, i estaran ben ventilats en tot moment.
  • Es netejaran i desinfectaran sovint tots els espais, incloses les meses, les taules amb les paperetes i les cabines de votació.
  • S’organitzaran circuits de sentit únic, per evitar el creuament de persones.
  • Els membres de les meses no tocaran el document d’identitat dels votants en cap moment.
  • Als membres de la mesa se’ls farà un test d’antígens o de PCR abans de la constitució de les meses.  Se’ls donarà equipament: una pantalla facial, quatre mascaretes quirúrgiques i una FFP2, gel hidroalcohòlic i guants per al moment del recompte. A més a més, Quan votin les persones contagiades o sospitoses d’estar-ho, es posaran un equip de protecció EPI.
  • Hi ha tres franges horàries dibuixades que, tot i no ser obligatòries, es recomana molt de respectar per a minimitzar el risc de contagi:
    • De 9:00h del matí a 12:00h del migdia perquè votin els col·lectius de risc.
    • De 12:00h a 19:00h del vespre per a la població en general.
    • De 19:00h a 20:00h del vespre les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Gabriel de Prado: “Castell i Ullastret són dos jaciments molt castigats per l’espoli”

El jaciment ibèric de Castell, situat al municipi de Palamós, va patir diversos actes vandàlics a finals d’octubre. Durant un control de manteniment realitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, es van detectar greus danys en una de les cisternes principals. I per parlar d’aquests danys i del procés de reparació ens visita el director del Museu d’Arqueologia de Catalunys d’Ullastret, Gabriel de Prado.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -