19.3 C
Pals
Dilluns, 23 setembre 2024
- Publicitat -

Els càmpings de la demarcació inverteixen 5 milions d’euros per millorar l’eficiència energètica i la gestió de l’aigua

Els càmpings de Girona han destinat 5 milions d'euros aquest any per augmentar l'eficiència energètica i la gestió de l'aigua, segons l'Associació de Càmpings de Girona. Les iniciatives inclouen la instal·lació de fonts d'energies renovables, sistemes de reutilització d'aigua i domòtica. El càmping Begur ha obtingut l'Ecolabel europeu, destacant en sostenibilitat. Els esforços han reduït el consum d'aigua un 50% en 20 anys.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els càmpings gironins han invertit 5 milions d’euros en mesures per millorar l’eficiència energètica i la gestió de l’aigua aquest any, segons informa l’Associació de Càmpings de Girona (ACS). L’objectiu és mantenir el lideratge en sostenibilitat i reduir la petjada de carboni en el sector turístic. Actualment, el consum mitjà d’aigua per unitat d’acampada és de 180 litres per persona i dia, arribant a 130 litres en alguns establiments. Segons una enquesta de l’ACS, els càmpings gironins han reduït més d’un 50% el consum d’aigua en els últims 20 anys.

Gairebé la meitat dels càmpings de Girona compten amb distintius sostenibles i ecològics, destacant com un sector ambientalment sensible. Les millores en la gestió de l’aigua inclouen instal·lacions de depuradors i la reutilització d’aigua de pluja per vàters i reg. Segons l’ACS, un 74% dels establiments reutilitzen l’aigua i molts han implementat sistemes domòtics per controlar el reg i les calderes.

Alguns càmpings utilitzen comptadors individuals d’aigua per sectors, permetent detectar consums elevats o fuites amb lectures diàries. A més, es fan formacions als treballadors i es sensibilitzen els clients amb aixetes de sensor o polsador i cartells sobre l’ús responsable de l’aigua.

Pel que fa a l’energia, més del 50% dels càmpings gironins disposen de plaques fotovoltaiques i la meitat utilitzen plaques solars tèrmiques. Alguns establiments arriben a generar fins a 1.000 KWh. A més, un 40% té vehicles elèctrics i un 62% disposa de punts de càrrega per a cotxes, amb una mitjana de tres carregadors per càmping. En alguns establiments, tres quartes parts de l’energia consumida prové de fonts renovables.

El càmping Begur ha estat el primer de la demarcació en obtenir l’etiqueta europea Ecolabel, que certifica la seva alta qualitat ambiental. Després de dos anys d’inversions en eficiència energètica, reducció del consum i reutilització de l’aigua, aquest càmping ha destacat per l’ús de recursos renovables i substàncies menys agressives amb el medi ambient, així com per la promoció de l’educació ambiental entre els seus clients. El càmping Begur és un dels tres establiments catalans que ha aconseguit aquest reconeixement, lliurat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós celebra la 37a edició de la Festa del Pedal aquest diumenge

L'esdeveniment inclourà un recorregut de 12 quilòmetres amb avituallaments, activitats familiars i música en directe a la plaça de Mossèn Gumersind.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -