10.4 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Els Comuns reclamen un camí de ronda “natural” a Palamós

Els Comuns volen que en el seu lloc s'impulsi, des del Departament de Territori conjuntament amb l'Ajuntament de Palamós, “un nou projecte de restauració del camí de ronda que preservi els valors naturals de l'espai amb la mínima intervenció paisatgística possible”

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El portaveu de Catalunya – En Comú Podem a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, David Cid, ha registrat una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya per tal d’aturar el projecte de restauració del camí de ronda de Palamós entre el Pedró i la platja de Castell, anomenat ‘Parc Natur Urbà’. Els Comuns volen que en el seu lloc s’impulsi, des del Departament de Territori conjuntament amb l’Ajuntament de Palamós, “un nou projecte de restauració del camí de ronda que preservi els valors naturals de l’espai amb la mínima intervenció paisatgística possible”.

La Proposta de Resolució de CatECP també demana que l’administració catalana “es pronunciï i emeti un informe vinculant sobre la compatibilitat del projecte actual amb l’interès geològic de l’espai, afegint mesures preventives o protectores que siguin necessàries”. A més, els Comuns consideren necessari “un informe vinculant sobre la idoneïtat del projecte perquè sigui compatible amb les espècies protegides existents”.

A més a més, la proposta demana que l’administració catalana “emeti un informe vinculant sobre la idoneïtat de traslladar la franja de baixa combustibilitat de la Pineda d’en Gori fins l’anella agrícola propera, més al nord”.

Parc Natur Urbà, un projecte amb polèmica

El projecte ‘Parc Natur Urbà‘ que substitueix al camí de ronda existent es troba, en part, en el perímetre d’un polígon d’actuació urbanístic (PAU) que el Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) anomena ‘PAU 10 Pineda d’en Gori’ i que comprèn els terrenys forestals situats a l’entorn de la Cala S’Alguer, un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Una part important del recorregut del ‘Parc Natur Urbà’ que es pretén construir passa per l’espai d’interès geològic del Cap Gros, La Fosca i Sant Esteve. “En tot el projecte no s’esmenta ni es té en compte que aquest és un espai declarat d’Interès Geològic per la Generalitat de Catalunya”, denuncien els Comuns, a més de què “hi ha determinada fauna i flora protegida o en perill d’extinció que només és present en aquests hàbitats rupícoles, únics a Palamós, i molt escassos als municipis de l’entorn”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els productors d’oli reclamen al Parlament avançar en la modernització del regadiu per garantir el futur del sector

Els presidents de les DOP també demanen fomentar la promoció de l'oli d'oliva verge extra.

Altres notícies