7.9 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

Els ecologistes estudien portar a la Generalitat el cas d’Aiguafreda si l’Ajuntament no rectifica

L'entitat espera ara la resposta de l'Ajuntament a les al·legacions presentades, però no descarta acudir a la Generalitat si el consistori no opta per aturar el procés urbanístic

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Els ecologistes estudien portar a la Generalitat el cas d'Aiguafreda si l'Ajuntament no rectifica
Loading
/

La modificació del POUM de Begur segueix generant una gran controvèrsia. Salvem Aiguafreda ha manifestat avui que “hi ha una quinzena d’irregularitats” en aquest projecte urbanístic, que suposaria la construcció de 264 habitatges i tres hotels, segons les entitats contràries a aquesta iniciativa. Més enllà d’això, tal com ha pogut confirmar Ràdio Capital, els ecologistes estan pendents de la resposta de l’Ajuntament a les al·legacions presentades. Si la resposta “no passa per aturar aquest procés urbanístic”, podrien demanar una resolució a la Comissió d’Urbanisme de Girona. Fins i tot, tampoc descarten acudir a la Generalitat de Catalunya per “posar fi a aquesta situació”.

Els ecologistes sostenen que “s’atempta contra el principi de desenvolupament urbanístic sostenible”. Paral·lelament, diverses entitats van establir una aliança per defensar un dels darrers paranys verge que queden a Begur i reiteren la necessitat de “desclassificar” els terrenys d’Aiguafreda.

Les al·legacions al POUM, que van ser presentades la setmana anterior i han estat signades per uns 1.000 veïns, van dirigides a posar fi a “l’especulació urbanística”, tal com explica Lydia Chaparro, membre d’Ecologistes en Acció.

A més, han volgut deixar clar que la reunió informativa celebrada a l’Ajuntament de Begur el dilluns passat “no va fer canviar res”. En aquella trobada amb els veïns, el consistori va afirmar que el pilar essencial del projecte és dotar de serveis bàsics a la zona i que les finques pendents d’edificar serien 180.

L’Ajuntament també assegura que per voluntat pròpia han encarregat un estudi per avaluar l’impacte mediambiental. El govern afirma que “no hi ha modificació de zones hoteleres ja existent”. L’alcalde Joan Loureiro va assegurar a Ràdio Capital que moltes d’aquestes finques previstes “estan en llocs on mai es construirà perquè el lloc on queda és pràcticament inaccessible”. També va posar en valor que amb aquest projecte es podrà portar llum i aigua a la zona.

En declaracions a Ràdio Capital, Lydia Chaparro ha explicat el full de ruta que seguirà Salvem Aiguafreda a partir d’ara:

L’entitat també ha obert un procés de recollida d’ajuts econòmics per “poder fer front a les tasques judicials i administratives” que estan duent a terme.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies