16.3 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Els embassaments del Ter-Llobregat freguen el 40% de capacitat.

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat han arribat al 39,32% de la seva capacitat, segons l'Agència Catalana de l'Aigua. Les pluges primaverals han incrementat les reserves, que al març estaven al 14,7%. Aquest canvi ha permès passar de l'excepcionalitat a l'alerta en 202 municipis, incloent l'àrea metropolitana de Barcelona. Només queden 13 municipis en estat de normalitat.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat han assolit un nivell de reserves del 39,32%, segons les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) publicades aquest divendres, amb xifres mitjanes del dia anterior. Des del 8 de març, quan els pantans de Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç es trobaven al 14,7% de capacitat, les pluges de primavera han permès augmentar les reserves durant gairebé quatre mesos.

Una situació similar s’ha donat als nou embassaments de les conques internes, que han passat del 14,3% al 37,08%. Aquest divendres, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha anunciat el canvi de situació d’excepcionalitat a alerta per a 202 municipis del Ter-Llobregat i el pas d’Emergència II a Emergència I per als municipis que depenen de Darnius-Boadella. Dels 630 municipis de les conques internes, 307 estan en alerta, 295 en excepcionalitat i 13 en estat de normalitat.

El pantà de Sau ha estat el que més ha augmentat, arribant al 44,2% de capacitat, amb l’església parcialment coberta per l’aigua. El pantà de la Baells ha superat la meitat de la seva capacitat, mentre que Darnius-Boadella, la Llosa del Cavall i Susqueda han registrat increments d’entre 10 i 15 punts percentuals. Els pantans de Foix i Sant Ponç han experimentat augments més moderats. En canvi, els embassaments de Riudecanyes i Siurana, situats al Camp de Tarragona, continuen pràcticament buits, amb només un 2,2% i un 2,1% respectivament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El reciclatge al Baix Empordà: radiografia per tipus de residus i municipis

El Baix Empordà presenta diferències significatives en el reciclatge de matèria orgànica, paper i cartró, vidre, envasos lleugers i residus voluminosos. Begur, Palafrugell i Albons lideren en diverses fraccions, mentre que municipis com La Bisbal d’Empordà destaquen en el reciclatge de paper i cartró. Encara queda marge per millorar en altres residus com tèxtils i olis vegetals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -