14.2 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Els municipis del Baix Empordà apliquen diferents mesures per evitar les massificacions a les platges

Torroella de Montgrí i l'Estartit, Palamós, Palafrugell o Calonge i Sant Antoni, són alguns dels municipis que han establert diverses iniciatives per garantir les mesures de seguretat

Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Els municipis del Baix Empordà apliquen diferents mesures per evitar les massificacions a les platges
Loading
/

Les platges del Baix Empordà ja estan preparades per l’onada de visitants que amb l’aixecada de l’estat d’alarma ja comencen a arribar i han aplicat, de maneres diferents, mitjans per aconseguir mantenir les distàncies de seguretat i evitar les massificacions.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit, un estudi de l’Ajuntament concloïa que les platges del municipi són prou llargues per acollir tots els usuaris que hi van en els pics d’afluència de l’estiu. Tot i que el consistori haurà de redistribuir els usuaris al llarg dels 5 quilòmetres de la platja de l’Estartit. Com explicàvem a aquesta ràdio, l’estudi s’ha fet tenint en compte la capacitat de les platges Gran, la Pletera i Mas Pinell, les més grans del municipi i l’Estartit. S’ha conclòs que en cas de màxima ocupació, cada banyista tindria de 5,27 metres quadrats, per sobre del límit de distanciament en què treballa l’Estat. Els càlculs s’han fet tenint en compte que les platges del municipi a l’Estartit acullen, en temporada alta, una mitjana de 40.000 usuaris diaris. Des de l’ens municipal asseguraven que estan preparant un dispositiu que impliqui “el mínim de restriccions i el màxim de mesures de seguretat”. A més reforçaran la plantilla eventual d’agents cívics i informadors que seran els encarregats d’anar avaluant l’afluència de banyistes a cada sector i donar informació per fer complir els requeriments sanitaris.

Aquest no ha estat l’únic municipi que s’ha preparat per garantir les mesures de seguretat a les platges del Baix Empordà, a Palafrugell també tenen a punt el dispositiu especial per les platges per garantir les distàncies de seguretat a la sorra. Inclou una aplicació mòbil per conèixer l’ocupació a cada platja en temps real. Es tracta d’una aplicació molt visual i fàcil d’utilitzar, la qual permet a l’usuari, en temps real, saber si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o encara compten amb places disponibles. A l’aplicatiu cada platja disposa d’una descripció i del nombre total de persones que pot acollir, comptant amb la distància de seguretat. Mentre el color de la icona de la platja segueixi en color verd, la platja té capacitat i es pot seguir ocupant, en el moment que apareix el color vermell, vol dir que s’han exhaurit el nombre de places i els accessos a aquella platja concreta es tancaran fins que no s’alliberin places. Les platges que comptaran amb el control d’accés i que es podrà consultar la seva disponibilitat a l’aplicació són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d’en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones. A més també comptaran amb la contractació de 13 agents cívics que  se situaran a les entrades de cadascuna de les platges i quan les platges estiguin plenes, col·locaran unes tanques i s’informarà de ja no s’hi pot passar.

Aquestes mesures serviran per evitar massificacions i que la gent es pugui repartir entre les platges per adaptar-se a les mesures de seguretat. A Palamós, la Creu Roja, que no ho feia des del 2012, realitzarà aquest estiu les tasques de vigilància i socorrisme a les platges del municipi. Començarà el seu servei el 24 de juny, dia de la Festa Major, i l’acabarà el 13 de setembre. Hi haurà diversos punts de vigilància a les platges Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell amb dotze socorristes i una embarcació de suport. La novetat d’aquest any, de l’1 de juliol al 31 d’agost, és el protocol de mesures de seguretat derivades de la Covid-19 i que consta de tres punts: uns cartells informatius que informen de les distàncies que s’han de respectar entre les persones (2 metres) i entre els para-sols (4 metres); la presència de 10 vigilants que hauran de verificar que es compleixen totes les mesures de seguretat establertes a les platges contra la Covid-19 i la nova normativa de l’ús de les dutxes que caldrà utilitzar de manera individual o mantenint la distància amb les altres persones. A més, hi haurà l’obligació d’utilitzar calçats a les passarel·les d’accés a les platges.

L’Ajuntament de Castell – Platja d’Aro, per la seva banda, ha establert que durant aquesta temporada d’estiu, la Platja Gran i les cales es dividiran en segments de 150 metres, amb un nombre màxim de grups de banyistes a cada segment. El consistori ha indicat que no hi haurà una divisió dels banyistes en funció de l’edat o de la seva tipologia. El consistori ha elaborat un pla per a controlar l’aforament i garantir les distàncies de seguretat entre els banyistes. Entre banyistes s’haurà de respectar una distància mínima de nou metres, d’acord amb el que fixa la normativa. També s’ha previst que hi hagi un equip de quinze informadors i informadores que faran tasques de divulgació i vigilància del compliment de les mesures. S’aplicaran restriccions en l’ús dels serveis destinats a les persones amb accessibilitat reduïda i majors de 65 anys perquè són col·lectius de risc.

A Calonge i Sant Antoni s’ha contractat 28 persones pel control i reforçar la informació sobre la normativa d’ús de les platges per aquest estiu i també en les activitats com fires, mercats i d’altres activitats d’oci que l’Ajuntament organitza en espais públics. Entre les funcions d’aquests informadors també hi haurà el control de l’accés i de la ubicació dels usuaris de la platja i d’altres espais públics per garantir les distàncies de seguretat. Aquesta mesura s’afegeix a les de reforç informatiu com la col·locació de panells per indicar la normativa de platges o la creació d’un espai a la web municipal amb tota la informació actualitzada. L’alcalde, Miquel Bell-lloch ha explicat en un vídeo les actuacions que ha impulsat el consistori per tenir les platges a punt i gaudir d’una temporada turística amb seguretat.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Reactiven la recerca de l’home desaparegut el passat divendres a Platja d’Aro

Aquest dimecres es va haver de suspendre la recerca a causa del mal estat de la mar.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -