Els pagesos gironins reclamen una reunió amb el conseller l’Acció Climàtica, David Mascort, aquest dimecres i amenacen amb “apujar el to” i allargar les protestes si no es produeix. El portaveu d’Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda, diu que esperen que el conseller acudeixi a algun dels talls que hi ha en marxa arreu de Catalunya; però avisa que estan preparats per continuar amb les seves reivindicacions i que, si aquest migdia no hi ha avenços, mantindran el bloqueig a l’AP-7 i l’N-II a Pontós (Alt Empordà) més enllà de dijous. Aquest migdia està previst pagesos nordcatalans s’uneixin a la protesta i llegeixon un manifest conjunt en un acte carregat de “simbologia”. “És un problema transfronterer”, assegura Ginebreda.
La fred i la Tramuntana no faran afluixar la protesta pagesa que des d’aquest dimarts talla l’AP-7 i l’N-II al seu pas per Pontós. Després de passar la primera nit al ras, els concentrats han esmorzat i carreguen bales de palla i fems i tractors per continuar obstaculitzant l’autopista.
De moment, han comunicat que ho faran fins aquest dijous però no descarten allargar el tall. De fet, Ginebreda ja ha explicat que tenen la documentació preparada i, que si aquest migdia no hi ha avenços, es quedaran més dies.
El sector exigeix una reunió urgent amb el conseller d’Acció Climàtica. “Després que ahir no ens delectés amb la seva presència, aquest matí hem engegat els contactes i connexions polítiques per intentar forçar aquesta trobada i que sigui avui aquí o en algun altres tall però que es presenti”, diu Ginebreda. “Ha de dir què pensa fer amb les peticions que li hem posat sobre la taula i presentar alguna proposta”, afegeix.
Ginebreda, a més, deixa clar que els pagesos estan organitzats i que no estan “cansats”. Al contrari, “cada vegada estan més enfadats i tenim ganes de quedar-nos aquí a defensar el que ens importa, que és la nostra professió”.
Manifest conjunt
D’altra banda, està previst que cap al migdia un grup d’agricultors de la Catalunya del Nord s’uneixin al bloqueig en un acte “simbòlic”. Ginebreda diu que la trobada -on es llegirà un manifest conjunt- busca demostrar “a la societat i a Brussel·les que el problema és transfronterer i que, malgrat les diferències, tenim molts punts en comú i coses que ens afecten a tots”. També assegura que l’acte pot ser la “llavor” per treballar colze a colze a banda i banda de la frontera.