19 C
Pals
Divendres, 27 setembre 2024
- Publicitat -

Els pescadors de Palamós milloren la qualitat de la tonyina amb el mètode IKE JIME

La tècnica japonesa permet oferir una tonyina de màxima qualitat i revaloritzar les captures

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els pescadors de Palamós han començat a utilitzar el mètode japonès IKE JIME per capturar tonyina vermella, un sistema que garanteix una mort ràpida i indolora. Aquest procés, que ja s’aplica en altres sectors com el boví i el porcí, s’ha adaptat a la pesca per millorar la qualitat de la carn, reduint el patiment de l’animal.

La tècnica consisteix a atordir el peix amb un sistema elèctric, dessagnar-lo i eviscerar-lo ràpidament. Després, es manté en gel per evitar l’acumulació d’àcid làctic, fet que millora el gust i allarga la durabilitat del producte. Això dona com a resultat una tonyina de color més rosat i textura més suau, indicadors d’una carn d’alta qualitat.

Miquel Mir, president de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) de Palamós, destaca que aquest mètode no només revaloritza la tonyina, sinó que també assegura la sostenibilitat gràcies a les quotes de captura que limiten la pesca. Això permet mantenir els estocs de tonyina en bones condicions, garantint un producte de qualitat per als consumidors. El president afegeix que Palamós ha estat el primer port en implementar aquesta tècnica i que ha aconseguit un augment del 60 % del preu.

L’aplicació del mètode IKE JIME no només beneficia els pescadors augmentant el valor de les seves captures, sinó que també respon a les demandes del mercat per productes que respectin el benestar animal i el medi ambient. Els consumidors cada cop valoren més aquest tipus de pràctiques sostenibles.

Amb aquesta aposta, l’OPP de Palamós referma el seu compromís amb la qualitat i la sostenibilitat, oferint un producte que combina tecnologia, respecte pel medi ambient i un alt valor econòmic per als pescadors locals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Noies no us atureu

Com es de costum, quan acaba l’estiu, comença el ball de xifres de visitants, d’ingressos i d’ocupació. Aquest any...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -