16.5 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Els pescadors gironins perden més de 3 milions per la pandèmia del coronavirus

La recaptació en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 13 de març i el 16 de maig de 2020 ha estat un 50% inferior a la mitjana de l’obtinguda en el mateix període dels 3 anys anteriors

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els pescadors de les comarques gironines, entre elles el Baix Empordà, han perdut 3.248.270 euros durant la pandèmia del coronavirus. En només dos mesos la recaptació en primera venda ha estat del 50% en comparació a la mitjana dels tres últims anys.

A Catalunya, les pèrdues per les flotes pesqueres arriba als 9.205.979,85 euros, una xifra que simbolitza la pèrdua de 14.801 euros per cada embarcació pesquera. De fet, la flota d’arrossegament català ha arribat a deixar d’ingressar més de cinc milions d’euros. De fet, a Palamós, la flota d’arrossegament va tornar a la feina a finals d’abril amb una tornada acceptable.

Tot i que en el segon mes de confinament, en disposar d’elements de protecció i en consonància amb les fases de desconfinament, pràcticament la totalitat de la flota pesquera catalana s’ha reincorporat a l’activitat pesquera, el tancament majoritari del sector de la restauració continua afectant la demanda i la consegüent caiguda dels preus de primera venda, malgrat que menys marcada que en el primer mes.

De fet, de cara a impulsar el sector, el Departament d’Agricultura està treballant perquè s’habilitin ajudes per pal·liar les pèrdues econòmiques del sector. Fins ara, ja s’han aprovat ajudes FEMP al sector pesquer per a l’adquisició de sistemes de protecció individual, etc., i es preveu convocar nous ajuts per compensar la paralització temporal de la flota pesquera per causa de la COVID-19. A més, s’han endegat campanyes de promoció del consum dels productes pesquers de proximitat “Peix de llotja” per afavorir el consum preferent dels productes catalans.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -