La Fundación Biodiversidad, Wine in Moderation, la flequera Isabel García i el treballador del suro Miquel Mascort han estat guardonats aquest divendres als XXXII Premis Gla d’Or de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK). Aquest premi, que és el màxim reconeixement del sector surer català, té com a objectiu destacar la feina d’entitats i personalitats que impulsen els valors del suro a nivell nacional i internacional.
Joan J. Puig, president d’AECORK, ha recordat que “al llarg dels anys hem tingut l’honor de guardonar persones o institucions destacades de sectors com la gastronomia o la viticultura, així com organismes internacionals implicats en la sostenibilitat. Aquests premis reconeixen el compromís amb els valors que defensem: sostenibilitat, innovació i proximitat”.
Entre els premiats, s’ha reconegut la tasca de la Fundación Biodiversidad per la seva aposta per la protecció de la biodiversitat i el suport a projectes transformadors dins el sector surer. Wine in Moderation ha estat guardonada pel seu compromís amb el consum responsable de vi, un valor que comparteix amb el sector del suro.
D’altra banda, Isabel García ha estat premiada per la seva originalitat a l’hora de crear un pa de brioix amb forma de tap de suro al Campionat d’Espanya de Panaderia, mostrant la seva sensibilitat envers el sector vitivinícola. Finalment, s’ha reconegut la trajectòria professional de Miquel Mascort, que ha dedicat prop de 50 anys al sector surer català, convertint-se en un referent dins l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya.
L’esdeveniment s’ha celebrat a l’Hotel Mas de Torrent, al Baix Empordà, en una cerimònia que ha reunit figures destacades dels sectors surer, forestal i empresarial per posar en valor el suro com a producte natural de qualitat i sostenibilitat. Els Premis Gla d’Or 2024 s’han realitzat gràcies al suport de diverses institucions i empreses, incloent-hi la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palafrugell.