10.9 C
Pals
Dissabte, 18 gener 2025
- Publicitat -

Els preus del lloguer a la costa gironina arriben a un màxim històric malgrat la regulació dels lloguers

L'informe del segon trimestre de 2024 de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona revela que els preus del lloguer a la zona de costa, entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós, han assolit un màxim històric de 745 euros. Aquest augment, del 5% respecte a l'any anterior, es produeix malgrat la limitació de preus del març de 2024

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Els preus del lloguer a la costa gironina arriben a un màxim històric malgrat la regulació dels lloguers. Això és el que es desprèn de l’informe publicat per la Cambra de la Propietat Urbana de Girona. L’augment s’ha centrat especialment a les poblacions situades entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós. En aquesta àrea, el preu mitjà del lloguer ha assolit un màxim històric de 745 euros mensuals, un increment del 5% respecte al mateix període de l’any passat.

Aquest augment contrasta amb la limitació de preus del lloguer que es va aprovar el març de 2024, que pretenia contenir l’escalada dels preus. Tot i així, l’informe evidencia que la mesura no ha estat suficient per frenar l’alça en una zona tan demandada com la costa gironina, on la pressió turística i la forta demanda residencial segueixen impulsant els preus cap amunt.

Comparativament, altres zones de la província han experimentat creixements més moderats. A la ciutat de Girona, el preu mitjà del lloguer s’ha situat en 781 euros, un augment de l’1,6% en relació amb l’any anterior. Figueres, per la seva banda, ha registrat un increment més modest de l’1%, amb una mitjana de 546 euros. A Olot, però, els preus han baixat lleugerament, amb una disminució de l’1,1%, situant el cost mitjà en 520 euros.

A més de l’augment dels preus, un altre factor destacat de l’informe és la disminució continuada de nous contractes de lloguer. A la costa, el nombre de nous contractes ha caigut un 15% en comparació amb l’any anterior. Aquesta tendència, que s’observa des del 2021, també afecta altres zones com Olot, on els nous contractes han baixat un 20%, o Girona ciutat, amb una reducció del 17%. La Cambra atribueix aquesta disminució al fet que l’oferta d’habitatges de lloguer s’està contraient, mentre que la demanda es manté elevada.

L’informe subratlla que la tensió entre l’alta demanda i la baixa oferta és un dels factors principals que explica l’increment dels preus del lloguer, especialment en zones turístiques com la costa gironina. A més, tot i que es detecta un descens en els nous contractes, segueix sent difícil conèixer l’abast real del parc d’habitatges de lloguer, ja que moltes propietats no estan oficialment registrades, cosa que afegeix més incertesa al mercat.

Els preus del lloguer a la demarcació de Girona han seguit una tendència a l’alça en els últims cinc anys. A la costa, per exemple, el preu del lloguer ha augmentat en 107 euros des del 2019, consolidant aquesta zona com una de les més cares de la província. A Girona ciutat, l’augment ha estat de 143 euros durant aquest període, mentre que Figueres i Olot han experimentat increments de 82 i 89 euros respectivament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies