El Festival Vívid dedicarà un tast especial a celebrar els 50 anys de la denominació d’origen Empordà, un esdeveniment clau per al sector vitivinícola de la regió. Aquesta experiència, dirigida per experts, permetrà als assistents degustar deu vins seleccionats per la seva rellevància històrica. Cada vi explicarà un moment significatiu de la denominació, des dels seus inicis fins a l’actualitat, oferint una visió de l’evolució dels vins empordanesos.
Una altra activitat amb gran èxit de públic són els esmorzars de forquilla entre vinyes, que ja han venut el 69% de les places disponibles. En quatre de les sessions, les entrades s’han exhaurit amb la venda anticipada. Aquests esmorzars, que es faran els caps de setmana d’abril, comptaran amb la participació d’enòlegs de la denominació d’origen Empordà i cuiners de col·lectius gastronòmics com la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent. Els menús estaran maridats amb vins de la zona, creant una experiència gastronòmica i enològica única.
El festival, que es farà del 3 d’abril al 3 de maig a diverses localitats de la Costa Brava, oferirà una seixantena d’activitats per als amants del vi i la gastronomia. Entre les propostes més singulars hi ha tastos en espais emblemàtics com el monestir de Sant Pere de Rodes i l’ermita de Sant Silvestre de Valleta. A més, el cantant Joan Dausà serà el protagonista d’un tast especial, en què combinarà música i vi en una experiència exclusiva.
Pel que fa a la gastronomia, el festival ha programat una ‘batalla de xefs’ organitzada pel celler Empordàlia. Dos cuiners capitanejaran equips de participants que hauran de crear tapes amb productes locals i maridar-les amb vins de la denominació d’origen Empordà. Al restaurant El Motel de Figueres també es farà un taller de cuina dirigit per la sommelier Laura Masramon, on els assistents aprendran a combinar plats i vins de manera professional.
El festival també inclourà un sopar maridatge a l’hotel Terraza de Roses amb la reconeguda sommelier Anna Vicens, així com un taller de platets al celler Viníric de Calonge, a càrrec del cuiner Tomàs Brull. Amb més de 2.800 entrades disponibles per a totes les activitats, el Festival Vívid s’ha consolidat com una cita imprescindible per als amants del vi i la gastronomia a la Costa Brava.