Aquest matí s’ha presentat la 6a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, amb els restaurants dels col·lectius gastronòmics La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent i amb els Cellers de la DO Empordà. La presentació s’ha dut a terme al restaurant Plaça del Vi 7 de Girona i ha comptat amb la presència dels cuiners d’ambdós col·lectius, representats dels cellers participants i mitjans de comunicació, entre d’altres.
Antoni Roig, president de la comissió tècnica de la DO Empordà, ha posat en valor la qualitat de la proposta i el vincle que s’ha establert entre els cellerers i els restauradors. També ha mostrat la satisfacció de la DO pel fet que tots els restaurants inclouen una presència majoritària de vins empordanesos a la seva carta.
Carles Tubert, gerent de La Cuina del Vent, ha fet una valoració molt positiva de la campanya i de l’evolució de la mateixa, apostant per uns millors resultats aquest 2018 i Vicenç Fajardo, president de La Cuina de l’Empordanet, ha remarcat l’aposta permanent que fa el col·lectiu pels productors del territori, així com la importància de conèixer la història d’aquests productors per reforçar el relat final que es presenta al client.
La campanya, que es durà a terme cada divendres del 2 de març al 15 de juny (exceptuant el divendres de Setmana Santa), consta d’uns menús confeccionats per parelles formades per un cuiner i un cellerer, que han treballat conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen el menú.
Enguany, tots aquests menús inclouran una elaboració de pa amb tomata acompanyada d’Oli de l’Empordà (DOP), que serà el fil conductor de la campanya.
S’oferiran un total de 31 sopars i els preus oscil·laran entre els 40 i els 65 euros (IVA inclòs). Les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant.
Els diferents menús i restaurants es poden consultar al web www.soparsmaridats.com
Sobre la campanya “Sopars maridats”
La campanya gastronòmica Sopars Maridats neix l’any 2013, de la mà dels restaurants de la Cuina de l’Empordanet i els cellers de la Denominació d’Origen Empordà. L’any 2015, degut els bons resultats dels dos anys anteriors i de la sol·licitud de més cellers a adherir-se al projecte, s’incorpora també el col·lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà, La Cuina del Vent.
Des de l’inici de la campanya, cada divendres (exceptuant el de Setmana Santa) es porta a terme un sopar a càrrec de cada col·lectiu amb el celler corresponent.