11.6 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

En marxa la Banca Mòbil de Catalunya als municipis de Girona sense oficina bancària

Els vehicles han començat a circular per l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge:  La consellera Alícia Romero durant la visita als vehicles de la Banca Mòbil a Ullà. Autor: Departament d’Economia i Finances

La Banca Mòbil de Catalunya ha començat a circular per l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva. Concretament, 95 municipis gironins reben la visita dos cops al mes de les oficines bancàries mòbils de CaixaBank i Caixa Enginyers. La iniciativa innovadora, impulsada pel Govern, pretén fer arribar els serveis financers als municipis rurals i petits, que no disposen d’una sucursal física.

Tres oficines mòbils de CaixaBank i Caixa Enginyers atenen una població d’uns 56.000 habitants de les comarques gironines i recorreran 7.350 quilòmetres al mes. Equipades amb caixers automàtics i personal qualificat, les noves oficines mòbils ofereixen, amb una atenció personalitzada, tots els serveis bancaris d’una oficina tradicional, com ara la domiciliació de rebuts, la consulta de comptes, la gestió de productes financers o el pagament de tributs. Per la consellera d’Economia i Finances, Alícia Romero, “la Banca Mòbil de Catalunya respon a la voluntat del Govern que visquis on visquis, siguis d’on siguis, puguis tenir els mateixos serveis”.

Des de l’any 2008, el nombre d’oficines bancàries a Catalunya s’ha reduït un 73%, una xifra superior a la mitjana espanyola, que és d’un 58%. Aquesta situació afecta especialment les zones rurals i els municipis petits. De fet, hi ha 503 municipis catalans que no tenen oficina bancària física, el que deixa sense accés als serveis financers més de 300.000 persones, sobretot la gent gran, persones sense habilitats digitals o amb problemes de mobilitat.

13 oficines mòbils arreu del territori

El servei es va estrenar el passat 17 de setembre a Girona i arribarà a tot Catalunya abans d’acabar l’any. La previsió és que el novembre s’estengui a les comarques del Camp de Tarragona i al sud de Barcelona i que el desembre arribi a la Catalunya Central, Barcelona, Lleida, l’Alt Pirineu, l’Aran i les Terres de l’Ebre. En total, 13 oficines mòbils prestaran el servei arreu del territori.

Sota el lema “Cap municipi sense serveis bancaris”, es desplega la Banca Mòbil de Catalunya amb l’objectiu d’assegurar que cada municipi rebi el servei, com a mínim, un cop al mes. Al web bancamobil.gencat.cat s’hi pot trobar informació sobre les prestacions que ofereix, els municipis que visitarà, l’entitat que portarà el servei, els dies i les hores que passarà i quant de temps s’hi estarà, entre d’altres.

Lluita contra el despoblament

L’objectiu és evitar l’exclusió financera i alhora contribuir a frenar el despoblament de les zones rurals, assegurant que la població tingui accés a serveis essencials sense haver de desplaçar-se lluny. En aquest sentit, Caixa Enginyers subratlla que se sent orgullosa d’apropar-se al territori i poder donar servei a tantes persones i CaixaBank destaca la seva experiència amb aquesta iniciativa en municipis d’altres províncies.

Aquest projecte compta amb la participació activa dels ajuntaments que, a banda de facilitar els espais per estacionar les oficines mòbils i informar els seus veïns i veïnes del dia de pas del servei, han col·laborat des del primer moment perquè tot funcioni correctament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El transport públic o l’assessorament estudiantil, algunes de les mancances detectades per la formació professional al Baix Empordà

Per entendre una mica més el teixit formatiu que tenim al Baix Empordà ens hem reunit amb els caps i formadors de formació professional de l'INS Baix Empordà (Palafrugell), l'INS Palamós, l'INS Sant Feliu, l'INS La Bisbal d'Empordà, l'INS Torroella de Montgrí, el CEE Els Àngels (Palamós) i l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà (Monells). Tots ells formen part de la plataforma FP Baix Empordà.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -