13.9 C
Pals
Dimecres, 25 desembre 2024
- Publicitat -

En marxa la vintena campanya del peix de roca de Begur

Si la Fira d'Indians allarga la temporada turística per la cua, la campanya gastronòmica del peix de roca busca allargar-la per l'inici

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
En marxa la vintena campanya del peix de roca de Begur
Loading
/

Aquest dissabte es va estrenar la nova edició de la campanya gastronòmica dedicada al peix de roca, que s’organitza a Begur des de fa 20 anys. Un any després que l’Ajuntament decidís canviar el format de l’esdeveniment, tant els restauradors com el consistori es mostren satisfets del nou format i d’una campanya que, en veu de l’Alcalde Joan Loureiro, arriba a servir més de 2.400 menús temàtics.

En el capítol de novetats, durant el concurs de cuina popular que es fa el diumenge 27 de maig amb motiu de la campanya, es reconeixeran els restaurants que han participat a les 20 edicions i es comptarà amb la participació del xef del restaurant Àbac Jordi Cruz.

Tot plegat, amanit amb un tast de vins amb el sommelier Diego González i amb la música del grup Els Cremats.

Com l’any passat,entre els participants a la campanya gastronòmica se sortejaran visites guiades i passejades amb barca que es faran el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua.

En total seran 12 restaurants, els que oferiran un menú basat en el peix de roca i amb preus que oscil·len entre els 38 i els 65€

Objectiu, desestacionalitzar el turisme

Ja fa anys que empreses i institucions busquen la desestacionalització del turisme a casa nostra i per això, van sorgint diverses iniciatives encaminades a fer créixer el número de visitants més enllà dels mesos de temporada alta. Eugeni Pibernat és el Primer Tinent d’Alcalde i Regidor de Promoció econòmica i turisme

Pibernat també ha vinculat la concessió d’ajudes municipals per a l’adequació i embelliment de comerços locals que obrin un mínim de 9 mesos l’any, a la necessitat de mantenir el comerç viu i obert durant els períodes de temporada baixa, per tal de garantir un servei de qualitat als visitants

La cuina local, principal reclam del territori

Peix de Roca de Begur, arròs de Pals, gamba de Palamós, peix blau ganxó, garoines de Palafrugell… la gastronomia s’ha convertit en la principal ambaixadora del territori i ja no queda racó que no tingui el seu producte autòcton amb el que cridar l’atenció a un visitant que ja no busca només un paisatge bonic. Per la seva banda, les noves tendències culinàries han integrat el producte local i de temporada, amb altres maneres d’oferir-lo. Un exemple d’aquesta filosofia, és el menú que es pot trobar al restaurant cal bandarra, un dels participants a la campanya del peix de roca.

Amb tantes campanyes gastronòmiques, al final potser caldrà començar a plantejar un bon congrés d’endocrinòlegs.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mas de Torrent s’incorpora a Virtuoso, refermant el luxe a la Costa Brava

El Mas de Torrent Hotel & Spa, símbol del luxe a la Costa Brava i part de la col·lecció boutique Único Hotels, ha estat acceptat al prestigiós programa Virtuoso. Aquesta aliança consolida el prestigi de l’hotel com a referent en turisme d’alta gamma i destaca la Costa Brava com una destinació clau per als viatges de luxe.

Altres notícies