13.8 C
Pals
Divendres, 8 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Una escultura situada al Camp d’en Prats honora la figura del mestre Frederic Sirés

L’escultura representa dues ales musicals, fent referència a l’obra més coneguda de Sirés, La Gavina

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
La Fundació Ernest Morató, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell, va inaugurar una escultura el passat dia 1 de novembre, per honorar la memòria de Frederic Sirés. Una escultura que ha estat dissenyada pel palafrugellenc Carles Reig, i que quedarà instal·lada als Jardins del Camp d’en Prats.

Frederic Sirés va néixer a Begur però va mantenir un estret vincle amb Palafrugell durant molts anys fins la seva mort, fa 51 anys (el 7 d’octubre), Frederic Sirés va ser un personatge clau, amb un grup reduït de palafrugellencs, per expandir l’havanera des de les tavernes d´on es cantava habitualment  als escenaris de tot el país, fins esdevenir l’indiscutible fenomen popular que és actualment.

L’escultura que es pot veure al Camp d’en Prats representa dues claus de solfa que es converteixen en dues ales, fet que també representa un homenatge a unes de les obres més conegudes de Sirés, La Gavina. L’acte obert va comptar amb la intervenció de la Coral Mestre Sirés dirigida per Fèlix Pérez, que conjuntament amb el grup Port-Bo van interpretar La Gavina.

Aquesta composició és una de les havaneres catalanes més conegudes arreu. Escrita originàriament en castellà pel mestre Frederic Sirés, la va traduir ell mateix al català al cap de pocs anys d’haver-la creat. Es tracta d’una peça que la gran majoria de grups han incorporat al seu repertori, així com d´altres intèrprets que no executen habitualment l´havanera, però que la consideren una peça de gran bellesa com perquè formi part del seu repertori, com és el cas de Marina Rosell o fins i tot alguna cantant portuguesa. La Gavina  és una de les poques havaneres que la gran majoria de catalans saben de memòria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Premi Fonograma 2024 a totes les botigues de discs catalanes

La cinquantena de botigues de discos d’arreu de Catalunya són les guardonades en la 3a edició del Premi Fonograma. Els socis i sòcies d’APECAT han decidit premiar la seva dedicació i constància per mantenir viva l’essència de la música gravada. Les botigues de discos són actualment l’últim refugi dels i de les amants de la
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -