Un cotxe ha bolcat aquest dijous a la nit a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura després de caure per un talús d’uns quatre metres. El vehicle circulava per la carretera GI-660 quan el conductor ha intentat esquivar un senglar que creuava la via. L’acció ha provocat la sortida de la calçada i el posterior bolcament del cotxe.
Dins del vehicle viatjaven quatre persones, que han resultat ferides de caràcter lleu. Els serveis d’emergència han rebut l’avís cap a les onze de la nit i s’hi han desplaçat ràpidament dues dotacions dels Bombers de la Generalitat. Els equips de rescat han trobat el cotxe fora de la carretera, bolcat com a conseqüència de la caiguda pel desnivell.
Els ferits han estat atesos in situ pel personal sanitari i, posteriorment, traslladats per precaució a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Tot i la gravetat aparent del sinistre, cap d’ells ha patit lesions de consideració greu, segons han confirmat fonts oficials.
Els accidents provocats per la presència de senglars són un problema creixent a les carreteres de les comarques gironines. Especialment de nit i en trams boscosos, la irrupció sobtada d’aquests animals a la calçada obliga els conductors a maniobres brusques que sovint acaben en accidents. Segons diverses dades de la Generalitat, el nombre de sinistres per causa de fauna salvatge ha augmentat notablement en els últims anys, i els senglars n’acaparen una gran part.
Els experts apunten que la superpoblació d’aquests animals, afavorida per la manca de depredadors naturals i l’abundància de menjar, incrementa el risc de trobar-los a la carretera. A més, la seva mida i el seu comportament imprevisible dificulten la reacció dels conductors.
La carretera GI-660, que connecta la Bisbal d’Empordà amb Calonge, és un dels trams on sovint es registren incidents relacionats amb senglars. Les autoritats recomanen extremar la prudència, reduir la velocitat en zones de pas d’animals i evitar maniobres brusques si es detecta la presència d’un senglar a la calçada.
Aquest nou accident a Cruïlles reforça la preocupació creixent dels municipis del Baix Empordà, que demanen mesures per reduir el nombre d’animals salvatges a prop de les vies més transitades. Algunes opcions que es debaten inclouen la instal·lació de tanques de protecció, l’increment de batudes controlades i la millora de la senyalització per advertir els conductors.