17.4 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El projecte per l’estabilització de les platges de Sant Antoni continua endavant

Costes de l’Estat publica la declaració d’impacte ambiental per l’estabilització de les platges de Sant Antoni

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte dels nous espigons per millorar la protecció a primera línia de mar segueix endavant a Sant Antoni. Aquesta setmana la Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat la declaració d’impacte ambiental del projecte d’estabilització de les platges de Sant Antoni. Aquest tràmit és un pas més necessari per iniciar la licitació i adjudicació de les obres.

Tal com recull la declaració d’impacte ambiental, el termini d’execució de les obres, un cop estiguin adjudicades, serà de 8 mesos. Les actuacions projectades consisteixen en la regeneració de la platja, per aconseguir una major amplada de sorra que permeti evitar l’impacte dels temporals al passeig. L’alcalde del municipi, Jordi Soler, explica que ara per ara molta sorra acaba marxant també a Palamós i, per això, s’han de crear aquests espigons.

A més, Jordi Soler ha explicat que valoren de manera molt positiva des del consistori la publicació d’aquest document, després de quatre anys d’estudi. També reconeix que esperen que la licitació de les obres, que és competència de Costes de l’Estat, comenci abans que acabi l’any.

La construcció dels espigons a Sant Antoni

El projecte per la construcció dels nous espigons, impulsat des del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, té com a principal objectiu l’estabilització de les platges de Sant Antoni i d’Es Monestrí amb la construcció de dos nous dics perpendiculars a la platja que perllongaran els que ara hi ha a tocar de la riera Aubi i a Palamós.

També ha de permetre resoldre els problemes que causen els temporals a les platges de Sant Antoni i d’Es Monestrí, permetent que aquestes platges tinguin com a mínim una amplada de 50 metres durant tot l’any, amplada que fluctuarà però que sempre garantirà aquests 50 metres necessaris per desgastar la força de les onades i evitar que l’embat dels temporals arribi al passeig.

El projecte assenyala la construcció de dos dics, que seran la prolongació dels que actualment ja existeixen. El primer d’ells serà un dic corb emergit de 150 metres de longitud, que perllongarà l’actual dic situat davant de la riera Aubi, que es va construir l’any 1987. Aquest dic corb tindrà un primer tram de 70 metres rectes i els 85 metres restants tindran forma corbada. Aquest dic compta amb un segon tram submergit mig metre, que parteix de l’inici del tram corb anterior, com a prolongació de l’espigó existent, i amb una longitud total de 130 metres.

D’altra banda, per l’estabilització de la platja d’Es Monestrí es requereix la construcció d’un segon espigó, també corbat i emergit de 215 metres de longitud. Els primers 100 metres coincidiran amb l’actual espigó de la platja de Palamós, construït l’any 1915 i els altres 115 són de nova planta. A més, aquest dic també continuarà amb 100 metres més d’espigó submergit a mig metre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -