14.2 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Estudiants d’arquitectura de la UdG fan propostes de creixement sostenible a Calonge i Sant Antoni amb 18 projectes

Els treballs es presentaran aquest divendres i l'Ajuntament decidirà quins executa en un futur

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un total de 36 estudiants de segon curs de Grau en Estudis d’Arquitectura de la Universitat de Girona (UdG) presentaran aquest divendres al Castell de Calonge 18 propostes per urbanitzar de manera sostenible el municipi. Durant els últims mesos, els alumnes s’han estat reunint amb representants municipals per valorar les necessitats del municipi així com la viabilitat i la sostenibilitat dels projectes. Un cop presentats, l’Ajuntament decidirà quins executarà en un futur. Aquesta és la primera vegada que estudiants d’aquest grau preparen projectes per fer poder desenvolupar en aquestes poblacions.
La iniciativa, que rep el nom de ‘Imaginem Calonge i Sant Antoni: Propostes per a un creixement urbà sostenible”, està promoguda per la Càtedra de Gastronomia Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni, la Universitat de Girona i el Departament d’Arquitectura i Enginyeria de la Construcció en col•laboració amb l’Ajuntament del municipi.

La UdG i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni van crear, l’any 2014, la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni, amb la qual es pretenia dotar la universitat d’un centre de referència internacional d’àmbit acadèmic en la temàtica de la gastronomia, desenvolupant especialment el seu vincle amb la cultura i el turisme. Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, és el president d’honor de la càtedra, que està actualment dirigida per la doctora Dolors Vidal.

El principal objectiu de la càtedra és la promoció d’estudis que s’encavalquin sobre els tres eixos de la gastronomia, la cultura i el turisme, així com la difusió d’aquest coneixement, tant a un públic especialitzat com a la ciutadania en general.

Un objectiu que es complementa amb la voluntat de la universitat de “posicionar-se internacionalment” com un referent en aquest àmbit i enfortint els vincles amb estudis d’humanitats, turisme i tecnològics aplicats a l’alimentació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els pescadors de la comarca podran evitar l’escassetat de gamba vermella fresca aquest Nadal

Ho ha explicat en una entrevista a TARDA Capital el patró major de la confraria de Palamós, Miquel Mir, després de l'alerta que van enviar fa unes setmanes aquests mateixos pescadors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -