Del 20 al 23 de setembre un grup d’estudiants de quart curs dels graus de Biologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Girona (UdG) van realitzar les pràctiques del Mòdul de Gestió de la Biodiversitat a l’Espai Mas d’en Pinc. Les pràctiques van abordar temes com la geobotànica, la gestió de la fauna i flora i l’estudi de comunitats animals al massís de Begur.
Al llarg de les pràctiques els alumnes van estudiar el paisatge vegetal de la rodalia del Mas d’en Pinc, cartografiant i descrivint la vegetació utilitzant la metodologia dels hàbitats CORINE. A més, van conèixer també els hàbitats litorals de Sa Riera i Aiguafreda per tal d’establir el seu interès de conservació. A més, van avaluar i comparar la qualitat de les “masses d’aigua” de les dues cales fent ús de les macroalgues com a bioindicadors (mètode CARLIT).
També van identificar quins factors relacionats amb la geografia, clima, paisatge, impacte humà i historia afecten la diversitat animal de la zona protegida del massís de Begur. I, finalment, van avaluar la variació en la comunitat d’artròpodes terrestres i van analitzar la pressió de depredació per mamífers carnívors en funció de la proximitat a marges antropitzats.