Durant tot el dia el públic assistent va poder degustar les diverses propostes d’aquesta beguda que varen servir les empreses catalanes elaboradores de vermut participants. L’aforament es va limitar amb accés controlat al recinte de la Planassa i amb l’aplicació de totes les mesures sanitàries establertes. El tast de vermuts, els tallers i les actuacions musicals, varen ser les activitats protagonistes de la Fira. Aquesta activitat ha estat el tret de sortida de la nova edició de les Jornades Palamós Gastronòmic, que seguiran durant tot l’octubre amb l’objectiu de donar a conèixer la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals.
El passat dissabte, 3 d’octubre, va tenir lloc a Palamós la primera edició de la Fira dels Millors Vermuts de Catalunya, que es va realitzar a l’aparcament de la Planassa.
L’activitat va ser organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració dels Premis Vinari, i va comptar amb èxit de públic que durant tot el dia, de les 11 a les 21 h, va tenir l’oportunitat de degustar les diverses propostes d’aquesta beguda que varen servir les empreses catalanes elaboradores de vermut participants. En total es van exhibir 15 marques de vermut, amb prop d’una trentena de vermuts diferents (blancs, negres, taronges o reserva, entre altres).
L’aforament es va limitar amb accés controlat al recinte de la Planassa i amb l’aplicació de totes les mesures sanitàries establertes. El tast de vermuts, es va combinar amb els tallers que es varen realitzar als establiments de La Barberia (11:30 h) i el de La Ruïna (19:30 h).
Aquesta mostra també va comptar amb un tast dels vermuts guanyadors dels Premis Vinari, i de les actuacions musicals al migdia de Lastlivin’souls, amb versions de soul, blues i rock; i al vespre amb el jazz instrumental de Gení Bou Hammond Trio.
Jornades Palamós Gastronòmic
Aquesta activitat ha estat el tret de sortida de la nova edició de les Jornades Palamós Gastronòmic, que seguiran durant tot l’octubre amb l’objectiu de donar a conèixer la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals.
D’aquesta manera s’inclouen els menús gastronòmics que presenten els restaurants o bé les tapes elaborades per les tavernes del municipi, amb una àmplia varietat d’oferta que serà present en aquests establiments durant tot el mes.
En el programa d’activitats es destaca l’apartat d’experiències, que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura. El programa inclou doncs visites guiades a cellers, tastos de vins, itinerari pel camí de ronda amb tast, ruta pel nucli antic de Palamós descobrint el món de les tavernes, visites guiades a la subhasta del peix, a la llotja; els Show cooking de la “Cuina del peix” o els “Tastest de cuina marinera” amb el peix blau.
Tota aquesta activitat culinària es “maridarà” amb propostes lúdiques i culturals com els concerts gratuïts de música en directe, o bé les propostes de dansa professional incloses dins el marc del Festival Onadance.