10.3 C
Pals
Dimecres, 4 desembre 2024
- Publicitat -

Faada Freddy, T.3 i Demode Quartet encapçalaran el cartell del Girona a Cappella Festival

El festival, que té una gran part de la programació gratuïta, tornarà a coincidir amb el 'Girona, Temps de Flors'

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge de la presentació de la programació.

Girona es prepara per acollir la 12a edició del festival internacional Girona a Cappella, que se celebrarà de l’11 al 19 de maig. Aquest és l’únic festival de l’Estat espanyol que portarà a Girona 12 formacions referents d’àmbit internacional de la música sense instruments, només expressada amb la pròpia veu.

El cap de cartell de l’edició d’enguany serà el francosenegalès Faada Freddy, que actuarà per primer cop a la capital gironina el 18 de maig, a les 20 h. Tal com recorda el director del festival, Pau Marquès: “La majoria d’artistes internacionals que venen al festival és la primera vegada que actuen a Catalunya o l’estat espanyol. En Faada Freddy està acostumat a omplir aforaments de 4.000 o 5.000 persones”. El músic portarà a l’Auditori de Girona una proposta que ha triomfat a França omplint espais mítics com l’Olympia de París i grans aforaments arreu del país veí, garantint una proposta carregada de dinamisme, ritme i moviment.

Com és habitual, per l’escenari principal de la plaça de la Independència hi passaran formacions vocals de diferent abast geogràfic, des de propostes locals o de comarques gironines fins a grups estatals i, fins i tot, internacionals. En aquest format, el festival comptarà amb la presència dels nord-americans T.3 el pròxim 19 de maig, a les 18 h. Aquesta és una formació única que està triomfant a les xarxes socials i que a Girona realitzarà la primera actuació a Europa.

Al Girona a Cappella Festival hi seran també Demode Quartet (11 de maig, a les 18 h); el Quartet Mèlt (12 de maig, a les 18 h); la Black Music Choir – Coral Salvadora Catà (13 de maig, a les 19 h); la Coral Singlot (14 de maig, a les 19 h); Estem d’Acords (17 de maig, a les 19 h) i Cap Pela (18 de maig, a les 18 h), i tornaran un any més Raps al Banc (16 de maig, a les 19 h). D’altra banda, a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura es podrà gaudir del concert del Cor Albada de l’agrupació Cor Madrigal (17 de maig, a les 20 h).

En declaracions de Jordi Camps, diputat de Cultura de la Diputació de Girona: “ens sentim orgullosos, perquè fa més d’una dècada que comptem amb aquest festival que ha posat Girona en un lloc d’honor del circuit europeu de la música a cappella”. “Des de la Diputació de Girona, treballem per impulsar la cultura com a bé essencial. La ciutadania s’ha de poder desenvolupar íntegrament, el que comporta que també es desenvolupi en relació amb la seva capacitat d’accedir a la cultura i de formar-ne part activa. I l’accés a la cultura és sinònim de benestar. Cal, per tant, prioritzar-la com a element de consum social. Per això estem molt satisfets de col·laborar, any rere any, amb el festival”, afegeix Camps.

A més, en el marc del festival s’ha programat el taller “Tecnologia per a cantants”, que es farà l’11 de maig a les 10 h, a càrrec de La Marfà – Centre de Creació Musical, i es reeditarà l’exhibició dels finalistes de l’última edició del “Rap dona de menjar”, una competició de MC de les comarques gironines, que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, amb format benèfic per recollir aliments per a persones i o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

Finalment, cal destacar que, un any més, Girona a Cappella tornarà a oferir un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel (15 de maig, a les 21 h), emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors. En aquesta edició, i després de l’èxit dels darrers anys i a la limitada capacitat d’aforament, el concert funcionarà amb una entrada de 5 € en comptes de la taquilla inversa habitual. Igualment, la totalitat de la recaptació anirà destinada íntegrament a la conservació d’aquest monestir mil·lenari.

Territori cultura AMIC i Diputació
Territori cultura AMIC i Diputació

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

2×05 – Ui, si aixequés el cap en Juli Garreta o en Ralph Elmann

L’Empordà al pentagrama, i la sardana com l’essència musical del país. Virgili convoca el gran sardanista Juli Garreta per parlar del ball (nacional) empordanès, i vol passejar amb ell per Sant Feliu de Guíxols. Per un error de càlcul, el convocarà, també, de bracet amb Ralph Elman, músic jueu enterrat a la Bisbal d’Empordà que havia tocat amb els Beatles. Tots dos músics analitzaran el poder tel·lúric de la Sardana, que, miracle, s’acabarà sumant a la conversa com un personatge més i hi dirà la seva. I confrontaran els ritmes ballables, des d’una entesa sideral, amb les noves tendències que els explicarà una dj jove de la discoteca més important de Sant Feliu.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -