8.6 C
Pals
Dilluns, 23 desembre 2024
- Publicitat -

Els atropellaments de fauna salvatge al Baix Empordà no són un fet aïllat

Una llúdriga va aparèixer atropellada a la C-31, en el desviament cap a Llofriu o Begur

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Fa menys d’una setmana que una llúdriga va aparèixer atropellada a la C-31, en el desviament cap a Llofriu o Begur. El Grup de Natura Sterna va poder confirmar aquest atropellament d’un tipus de fauna que s’està recuperant a poc a poc al Baix Empordà. El president del Grup Natura Sterna, Jaume Ramot, es mostra preocupat pels atropellaments en animals d’aquest tipus al Baix Empordà, ja que aquest no és un fet aïllat.

El president de l’entitat explica que les carreteres del Baix Empordà ajuden a desplaçar-nos pel territori. Tot i això, aquestes connexions entre les diverses poblacions a vegades afecten la vida de la fauna que habita la zona, ja que aquesta es desplaça pel territori sense tenir en compte les construccions humanes. En el cas d’aquesta llúdriga, s’està intentant recuperar la població d’aquesta espècie al Baix Empordà. Però aquesta recuperació, explica el president, queda afectada pels atropellaments a aquest tipus de fauna.

Des de Natura Sterna saben que no és possible evitar totes les morts d’animals a les carreteres del Baix Empordà. Tot i això, amb diversos estudis, des del grup han pogut determinar diversos punts negres de les carreteres de la zona. En aquests punts es concentren una major mort d’animals per atropellament. El Ramot ho afirma rotundament, “quan hi ha molts atropellaments en una zona ja haurien de saltar les alarmes”.

Hi ha alguns objectes o construccions que causen més morts i atropellaments en aquest tipus de fauna salvatge. Per exemple, les carreteres a l’alçada del terra afecten els ocells o mussols que circulen per la zona. A més, les pantalles transparents tampoc són una solució per evitar els atropellaments, ja que els ocells no veuen aquestes pantalles fins que s’hi topen. Des del Grup Natura Sterna recomanen pantalles opaques o arbres per evitar que volin prop de la carretera.

La fauna salvatge al Baix Empordà

En el cas de l’òliba, també s’han realitzat diversos estudis des de Natura Sterna. Les dades, en aquest cas, són alarmants. L’òliba és una població que s’està intentant recuperar, tot i que al Baix Empordà encara hi ha molts atropellaments d’aquesta espècie. Per això, Ramot explica que s’han de fer estudis d’impacte mediambiental amb detall i de manera curosa.

Així, el president del Grup de Natura Sterna alerta que les carreteres no discriminen a l’hora de matar animals salvatges: llúdrigues, eriçons, ratolins, gats salvatges, entre d’altres. Ramot explica que des de l’administració s’ha de fer una gestió important per evitar la gran majoria d’aquests accidents, sobretot en punts on la mortalitat és molt alta. Amb un ampli pressupost i amb un treball darrere, Jaume Ramot està segur que aquesta mortalitat es podria reduir i, evitar així els atropellaments a animals com la llúdriga.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Sol Gironès Bisbal cau contra el Godella i suma la quarta derrota consecutiva

El Sol Gironès Bisbal va caure per 82-75 contra el NB Godella en l’últim partit de l’any, acumulant la quarta derrota consecutiva fora de casa. Malgrat capgirar el marcador en els últims minuts, un parcial final de 8-0 dels locals va decantar el partit.

Altres notícies