8 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

El Festival Ítaca presenta 18 actuacions a 6 municipis empordanesos amb una aposta clara per la sostenibilitat

Albert Pla, Delafé y Las Flores Azules, The Gramophone Allstars Big Band, Renaldo & Clara i Fetus completen el cartel de l'onzena edició del Festival Ítaca

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Festival Ítaca celebra l’edició d’enguany recuperant la normalitat i amb una aposta clara per la sostenibilitat. El Festival oferirà 18 actuacions a sis municipis d’arreu de l’Empordà. Albert Pla, Delafé y las Flores Azules, The Gramophone Allstars Big Band, Renaldo & Clara i Fetus, completen el cartell de l’onzena edició del festival i se sumen als ja anunciats Vetusta Morla, La M.O.D.A., Alizzz, Iseo & Dodosound, Els Catarres, Lildami, Julieta, Triquell, Serial Killerz, CARMEN 113, Boom Boom Fighters & Cookah P., Ryna DJ i l’experiència Flock Drone Art. L’edició d’enguany fa una aposta clara pels artistes catalans i afegeix al cartell grups d’arreu de l’estat. A més, també es manté l’aposta pels artistes gironins.

L’Ítaca Cultura i Acció passarà per un total de sis municipis empordanesos, a més d’estrenar emblemàtics escenaris com el del Far de Sant Sebastià de Llafranc o la platja de Riells a l’Escala. Després de dos anys de pandèmia, a més, vol retornar als orígens, programant a places de diversos pobles com Gualta, Corçà o La Pera. Ho explica el director del festival, Fran Arnau.

La intenció és recuperar l’essència del festival millorant l’experiència del públic i, alhora, fer arribar la cultura a tots els racons del territori amb una ferma voluntat d’oferir concerts a indrets emblemàtics, així com revitalitzar les places com a centre neuràlgic i pilar fonamental de la vida popular empordanesa.

L’aposta per la sostenibilitat de l’Ítaca

El Festival Ítaca, com ja va fer abans de l’inici de la pandèmia, fa una clara aposta per la sostenibilitat amb diverses accions que posen de manifest aquest compromís. Una de les iniciatives per promoure la sostenibilitat és el reforç del servei d’autobusos procedents de Girona i Figueres amb la col·laboració de les empreses d’AMPSA i SARFA durant l’Ítaca Sant Joan.

Entre d’altres accions, destaquen l’abolició de la venda de plàstic durant el festival; apostar per productes alimentaris de proximitat; o la reducció de l’ús del paper. A més, es vol reduir la petjada de carboni amb una prova pilot durant els concerts. Es vol nodrir bona part dels concerts a base de generadors elèctrics, gràcies a la col·laboració de Grup HOMS. En el cas d’Ítaca Sant Joan, per qüestions de dimensió i capacitat del generador, s’utilitzaran parcialment.

Un festival consolidat al territori

El president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit, Francesc Ferrer, ha valorat de manera positiva la salut del festival. A més, explica que “el projecte es va consolidant” i que l’Ítaca és un festival que fa una “aposta clara pel territori”.

L’alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit, Jordi Colomí, ha destacat que el festival Ítaca suposa l’inici de la temporada turística al municipi. A més, l’alcalde ha destacat que la sostenibilitat és un aspecte que beneficia tant als visitants del festival com a la gent de la zona on se celebra.

Ja hi ha disponibles entrades per a tots els concerts de pagament, així com els abonaments per a l’Ítaca Sant Joan 2023. Es poden adquirir a través del web del festival itacacultura.cat, alhora que s’hi poden consultar horaris i da’ltres detalls d’interès.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies