El diari digital El confidencial, conegut per ser un dels mitjans que va treballar en la investigació que va donar a conèixer els coneguts “papers de Panamà” i un dels pocs mitjans de dretes però seriosos, publica un article titulat “¿Tienes algo que contarnos?.
El titular fa referència a l’equip d’investigació del diari i demana als lectors del mitjà, que en cas de conèixer algun tipus d’informació relacionada amb (i cito textualment) el “mal ús dels diners públics o pràctiques il·lícites o poc ètiques a les empreses” els hi ho expliquin.
Al mateix article asseguren que la confidencialitat de la informació està garantida i argumenten que el bon periodisme es basa en unes bones fonts i faciliten diversos sistemes de comunicació per fer-los arribar la informació així com el material del que es disposi.
És de calaix que quan algú coneix una pràctica irregular en l’àmbit de la gestió dels diners públics, aquesta hauria de ser denunciada. Però també tinc clar que aquesta denúncia hauria d’anar a la justícia i no a un mitjà de comunicació. D’entrada, perquè si la justícia a Espanya mostra símptomes de certa connexió amb el govern de torn i per tant, ja no saps fins a quin punt te’n pots refiar, imagineu-vos en el cas dels mitjans de comunicació (i no ho dic per aquest concret) que també a Espanya han demostrat que les connexions governamentals són més àmplies del que caldria desitjar.
Perquè si El Confidencial demana que se’ls filtri informació sobre possibles pràctiques il·lícites, potser caldria preguntar-se fins a quin punt és lícit que s’informi primer a un mitjà abans que a la justícia.