La 43a edició de la tradicional Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit recaptar 12.463,41 euros. Tot un èxit de participació que ha concentrat centenars de persones durant el diumenge 15 de desembre. Els assistents van poder visitar i recórrer les diverses parades d’aquesta activitat solidària que té lloc cada any al carrer Major i la plaça de la Vila.
Aquest espai cèntric de Palamós va tornar a concentrar també alumnes de totes les escoles de la vila i d’entitats locals, que van participar en aquest esdeveniment venent els productes nadalencs que ells mateixos van elaborar, en una activitat que organitza l’Associació Fira Nadalenca de Palamós, en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.
A la fira també es va fer el sorteig d’obres d’art donades per pintors, fotògrafs i ceramistes de la comarca, així com de la vànova solidària que un any més han elaborat desinteressadament i de manera totalment artesanal diverses persones de Palamós mitjançant la tècnica del pachwork. Mitjançant la venda de tots aquests productes i activitats, la Fira Nadalenca de Palamós ha aconseguit un global de 9.295,41 euros, a la qual s’ha de sumar l’aportació dels socis de l’entitat local Front al Mar, amb 2.500 euros.
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets que han programat diverses activitats escèniques a La Gorga amb un resultat global de 3.168 euros. El proper mes de gener s’organitzarà un acte de lliurament dels diners a les entitats receptores.
La recaptació íntegra de diners l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup Els Cosinets la destinaran enguany a tres projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà. Concretament es tracta de l’Ampa de l’escola d’educació especial ELS ÀNGELS, l’Associació AFATRAM i l’Associació TRAMPOLÍ.
El projecte de l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS es basa en el finançament de les despeses generades per a l’adquisició del material necessari per a la realització d’un projecte pedagògic basat en l’aprenentatge mitjançant la utilització de la llum i tots els seus recursos. Pel que fa a l’Associació AFATRAM impulsa un projecte que permet la participació de les persones amb discapacitats intel·lectuals usuàries del centre ocupacional Tramuntana, en diversos tallers i en entorns normalitzats, adreçats a la resta de la població. Finalment, l’Associació TRAMPOLÍ va destinat a poder cobrir les necessitats de les persones amb discapacitat psíquica sense documentació que hi ha a la comarca. En els darrers anys s’han detectat, cada vegada més, l’arribada al Baix Empordà de famílies immigrants sense documentació que busquen una millor vida.