17.1 C
Pals
Divendres, 8 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La flequera torroellenca Anna Cufinyà rep el reconeixement de Mestre Artesana Alimentària

Ella és propietària de la Fleca Can Francès, un establiment centenari regentat per la cinquena generació i conegut per la “Coca del Montgrí"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Anna Cufinyà, propietària de la Fleca Can Francès de Torroella de Montgrí, va rebre dimarts passat el Diploma de Mestre Artesana, com a reconeixement a la seva trajectòria professional. El premi li va ser atorgat a la «Nit de l’Artesania Alimentària 2023» que va aplegar molts professionals  vinculats als oficis artesans alimentaris de tot el país a l’Ateneu Barcelonès.

A l’acte, es va donar visibilitat a un tipus de producció que produeix aliments que transmeten cultura, història i identitat col·lectiva. I, alhora, també reforcen l’arrelament social i dinamitzen l’economia i el desenvolupament local.

La flequera Cufinyà reconeix que va ser un honor rebre aquesta “distinció a la feina ben feta”, ja que també és un reconeixement al treball de les diverses generacions que han regentat Can Francès.

Un dels seus productes destacats d’aquest establiment torroellenc és la “Coca del Montgrí”, un pa típic de la zona que forma part del segell “És del Montgrí”. Aquesta acreditació té l’objectiu de promocionar i valorar el producte del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Un obrador artesà centenari

La fleca elabora una multitud de pans en el seu obrador des del 1885 i, actualment, està regentat per la cinquena generació. Fa uns anys, l’Anna Cufinyà va agafar juntament amb el seu marit les regnes d’aquest establiment situat al nucli històric de Torroella de Montgrí, concretament al carrer de l’església. Ella va apostar per només produir pa per a la fleca i no repartir la seva elaboració a altres punts de la zona. Una aposta que ha fet que es puguin centrar més en els seus productes.

De fet, Cufinyà valora que avui dia s’està tornant a reintroduir l’artesania a Catalunya i a la zona del Baix Empordà.

Aquest és un dels pocs obradors centenaris que encara segueixen en peu al Baix Empordà. Si voleu saber més establiments que continuen oberts a la zona, podeu consultar el següent reportatge.

Establiments històrics que sobreviuen de generació en generació al Baix Empordà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Cristina Valverde: “És fonamental mantenir un flux constant de donants de sang”

Una de les tasques que cal tirar endavant a Catalunya és la de la donació de sang i teixits. I des del Banc de Sang i Teixits treballen incansablement per poder cobrir les necessitats en aquest tipus de donacions. Donacions que poden salvar vides. I per parlar de les necessitats - ja que a finals d’aquest mes d’octubre les reserves de sang eren molt baixes -  i de les opcions que es poden tenir per donar sang ens visita la cap de campanyes de donació del Banc de Sang i Teixits,  Cristina Valverde.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -