Fontanilles es prepara per celebrar aquest diumenge 17 de març la cinquena edició de Castellum, un esdeveniment que acull la Fira de l’oli, la celebració de la diada castellera al municipi i, com a novetat d’enguany, una arrossada popular per dinar per a 400 persones. Tal com afirmen des del consistori la voluntat és començar la primavera “d’una manera lúdica, festiva i sense cuinar a casa, tastant els olis, els vins i altres aliments de proximitat”.
La Fira de l’oli d’enguany, tot i estar marcada per la sequera, comptarà amb més marques i olis diferents que mai. Hi haurà olis locals com Olirium i Ecosetrill, passant per empreses empordaneses com Oli Canyal, Pereclara i Mas Ribot. Cal destacar també que en aquest apartat i per primera vegada hi haurà un expositor d’eines i de maquinària agrícola.
Un dels altres actes d’aquesta celebració és la diada castellera que es farà a la plaça Sant Martí del municipi. Comptarà amb la participació de les colles els Marrecs de Salt, els Merlots de Figueres i els Espertxats de l’Estany. A més, durant tot el dia hi haurà una exhibició i una activitat de tir amb arc a càrrec dels Arquers d’Esclanyà.
Pel que fa a l’arrossada popular, està previst que se serveixin 400 racions d’arròs de Pals. El preu és de 15 euros i inclou entrants, postre, beguda i cafè. Els tiquets es poden encarregar a l’Ajuntament de dilluns a divendres en horari d’oficina o al correu [email protected].
Imatge destacada del Castellum de l’any 2019.