10.4 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

Forallac s’uneix a les comunitats locals d’energia

Aquesta iniciativa de la Diputació de Girona pretén ajudar a les poblacions cap a una transició ecològica

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Amb la finalització aquest cap de setmana de la COP26 a Glasgow ens ha quedat clar que encara queda molt per fer per salvar el nostre planeta. A vegades es necessiten grans passos cap a una transició més verda. Però hi ha municipis gironins, com Forallac, que han decidit apostar per energies més verdes i ecològiques a través de les comunitats locals d’energia.

Com explicàvem, les comunitats locals d’energia permeten reduir l’empremta ecològica i apostar per energies verdes que facilitin la col·laboració i l’empoderament. Aquest projecte on participen poblacions com Forallac i Rupià, s’emmarca en una iniciativa pionera a l’estat. Aquestes comunitats locals d’energia es creen amb la voluntat de produir, gestionar i distribuir l’energia elèctrica amb sistemes renovables, com les plaques solars. El que cal tenir en compte és el model d’autogestió, allunyant-se de la dependència de les corporacions energètiques.

Forallac i les energies verdes

Rupià ha estat un dels primers pobles al Baix Empordà que es va unir a aquesta iniciativa de la Diputació de Girona. Així, Forallac vol unir-se a aquest concepte de les comunitats locals d’energia. La Diputació de Girona ja ha fet la prova pilot amb quatre poblacions en aquestes comunitats locals d’energia. I observant els resultats ha decidit impulsar un paquet d’ajudes, de 360.000 €, per altres poblacions que es vulguin sumar a aquesta iniciativa verda. Forallac ha estat una de les poblacions escollides.

L’alcalde del consistori de Forallac, Josep Sala Leal, afirma que de moment el projecte compta amb la participació de set o vuit empreses del mateix polígon industrial. Però per raons administratives, el projecte encara està en una fase inicial, tal com afirma l’alcalde de la població.

El consistori de Forallac està impulsant aquest projecte al polígon industrial. Se situaran les plaques solars a les cobertes dels edificis municipals de Nexes, la deixalleria i la brigada municipal. Permetrà l’adhesió d’empreses que es trobin en aquest sector. La intenció és que aquestes empreses redueixin la factura de la llum, les emissions de CO2 i que es fomenti l’ús de les energies renovables, segons Josep Sala.

La població compta amb l’assessorament de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà. A més, es col·labora amb el Consell Comarcal i la Diputació de Girona. La diputació de Girona ofereix suport tècnic i econòmic a les poblacions que impulsen aquestes comunitats locals d’energia. Així es vol ajudar als diferents municipis a impulsar una transició cap a polítiques col·laboratives més verdes.

Rupià s’encamina cap a un futur més verd

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies