El director del Festival Ítaca, Fran Arnau, reivindica la cultura com a dret bàsic en la presentació de la quarta edició del festival. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital de l’Empordà amb Miquel Curanta, Arnau ha destacat que el festival pretén “anar viatjant per diferents pobles i tornar a les places populars”, amb activitats repartides arreu de la comarca del Baix Empordà
La nova edició, que es va presentar ahir a bord d’un vaixell cap a les illes Medes, tindrà com a destacat el cantautor argentí Andrés Calamaro, a més de concerts d’Oques Grasses, Ramon Mirabet, Quimi Portet, Quico Pi de la Serra, La Locomotora Negra, Joan Colomo i el Petit de Cal Eril, entre altres. Fran Arnau ha repassat la programació d’activitats d’enguany, on destaquen la Pujada al Montgrí, que acaba amb un concert de Joan Colomo i el Petit de Cal Eril al castellà. A més, Andrés Calamaro tancarà la quarta edició de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell.
El cartell també inclou les propostes teatrals de petit format com l’obra Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavier Bobés, o M’he estimat molt la vida, un espectacle de poesies recitades per l’actriu Sílvia Bel i musicades pel cantautor Tomàs de los Santos. De cara al futur, segons Arnau, “s’està gestant” una activitat en vaixell amb les Medes com a escenari.
Pomes per la cultura
Fran Arnau, vol fer èmfasi al subtítol del Festival Ítaca, “Cultura i acció“, per reivindicar el dret a la cultura. Segons el director del festival, el 21% d’IVA cultural “és molt abusiu i que no permet arribar a tothom”. Per evitar-lo, han utilitzat una “trampa legal”: vendre pomes (al 4% d’IVA) i, amb elles, “regalar” les entrades.