Fa pocs dies que l’Emma Straton parlava en el seu darrer comentari a Ràdio Capital, dels concerts de música clàssica d’aquest estiu a l’Empordà, entre els que hi ha el Festival Clàssic Pals, del que ella n’és la directora musical. I explicava com aquests concerts comporten un turisme selecte a la nostra comarca.
Jo avui vull parlar d’un altre aspecte en el que el Baix Empordà sobresurt d’una forma excel·lent, i fan que la temporada s’eixampli entre la Setmana Santa i la festa de Sant Joan, festa que dona entrada a l’estiu: em refereixo a les Mostres Gastronòmiques i a les Campanyes de peix de roca o de la gamba.
Aquesta setmana he anat a un restaurant de Pals que participa en la XXVII campanya de Pals i la Cuina de l’arròs; un producte de tot l’any que omple restaurants de la vila de la Torre de les Hores.
Paral·lelament a Begur es celebra la XXIV Campanya Gastronòmica Peix de Roca, fent un homenatge al peix de roca i ajudar-nos a detectar combinacions de textures i sabors ben diversos.
I la propera setmana comença altra vegada la Mostra de la Gamba de Palamós en aquella vila marinera que ens fa degustar la gamba vermella que els mariners pesquen al Cap de Begur. Uns menús, els de la gamba de Palamós, que no sols volen fer gaudir els nostres sentits a través de la gastronomia, sinó que volen reconèixer la feina del sector pesquer palamosí.
Tres exemples entre molts d’altres que demostren que els catalans de les pedres en fem pans, i més que pans, uns menús suculents i gustosos. Per sucar-hi pa!
No us perdeu aquestes Mostres de cuina i gastronomia; assaboriu un bon arròs de llamàntol, o un suquet de peix de roca o unes gambes vermelles de Palamós. Els qui vivim tot l’any a l’Empordà també hem d’aprofitar el talent culinari dels bons cuiners d’aquests excel·lents restaurants.
/
RSS Feed
Temps de lectura: 2 minuts