Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

16.6 C
Pals
Divendres, 11 abril 2025
- Publicitat -

Gastronomia de temporada

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Gastronomia de temporada
Loading
/

Fa pocs dies que l’Emma Straton parlava en el seu darrer comentari a Ràdio Capital, dels concerts de música clàssica d’aquest estiu a l’Empordà, entre els que hi ha el Festival Clàssic Pals, del que ella n’és la directora musical.  I explicava com aquests concerts comporten un turisme selecte a la nostra comarca.
Jo avui vull parlar d’un altre aspecte en el que el Baix Empordà sobresurt d’una forma excel·lent, i fan que la temporada s’eixampli entre la Setmana Santa i la festa de Sant Joan, festa que dona entrada a l’estiu: em refereixo a les Mostres Gastronòmiques i a les Campanyes de peix de roca o de la gamba.
Aquesta setmana he anat a un restaurant de Pals que participa en la XXVII campanya de Pals i la Cuina de l’arròs; un producte de tot l’any que omple restaurants de la vila de la Torre de les Hores.
Paral·lelament a Begur es celebra la XXIV Campanya Gastronòmica Peix de Roca, fent un homenatge al peix de roca i ajudar-nos a detectar combinacions de textures i sabors ben diversos.
I la propera setmana comença altra vegada la Mostra de la Gamba de Palamós en aquella vila marinera que ens fa degustar la gamba vermella que els mariners pesquen al Cap de Begur. Uns menús, els de la gamba de Palamós, que no sols volen fer gaudir els nostres sentits a través de la gastronomia, sinó que volen reconèixer la feina del sector pesquer palamosí.
Tres exemples entre molts d’altres que demostren que els catalans de les pedres en fem pans, i més que pans, uns menús suculents i gustosos. Per sucar-hi pa!
No us perdeu aquestes Mostres de cuina i gastronomia; assaboriu un bon arròs de llamàntol, o un suquet de peix de roca o unes gambes vermelles de Palamós. Els qui vivim tot l’any a l’Empordà també hem d’aprofitar el talent culinari dels bons cuiners d’aquests excel·lents restaurants.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios