Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

12.6 C
Pals
Dimarts, 25 febrer 2025
- Publicitat -

Fira de l’arròs de Pals

Iolanda Bustos
Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Reproductor d'àudio

El cap de setmana del 8 i el 9 d’abril, arriba l’esperada Fira de l’arròs de Pals. I dic esperada, perquè fa anys que els restaurants de Pals demanen que a banda de les Jornades Gastronòmiques, que com sabeu cada any es celebren d’abril a maig, també es pugui parlar, demostrar i divulgar sobre el cultiu, les tècniques per fer un bon arròs i tantes curiositats que volten al món arrossaire.

Aquesta fira preveu posar sobre un mateix context els arrossaires, els cuiners i el públic amant d’aquest ingredient local que és tan universal.
A la fira hi farem tastets que es podran adquirir mitjançant tiquets, també tallers, classes magistrals, jocs i manualitats per nens…

Jo tot i tenir el restaurant a Regencós, no participo com a restaurant, però com sóc de Pals, si que col·laboro com a cuinera a nivell personal . Així que us avanço el que faré a la Fira:
Dissabte dia 8 a les 13h podeu venir al taller que impartiré sobre Arròs i flors. On podreu veure i tastar com amb el senzill gest de posar uns pètals a un arròs cremós o una emulsió floral sobre un de sec, o la combinació de flors de platja amb un arròs de peix… el paisatge posat a la cassola com deia en Pla.

El diumenge em trobareu d’11 a 12h amb un taller per la mainada fent croquetes d’arròs. Espero que siguin croquetes i no bombes d’arròs jejejje! Tot i ser un ingredient que fàcilment agrada a tots els nens, és important que vegin diferents opcions de cuinar i menjar l’arròs perquè no acabin menjant només l’arròs amb tomata i ou ferrat.
I el diumenge a la tarda de 4 a 5 tornarem a engegar fogons, en Joan Carles Sánchez de l’EsPortal Hotel Gastronòmic i jo mateixa farem un cara a cara, ell amb un arròs caldós i jo amb un de sec, mentre l’Albert Grassot, de l’Estany de Pals, explica els diferents grans que ell conrea i la importància d’escollir el gra adient a la recepta que vulguem preparar.
Incatis, seran els encarregats de l’organització de la I Fira de l’Arròs de Pals. Que tindrà un horari de matí i tarda, però que respectarà els horaris del dinar perquè tots podeu entaular-vos a menjar arròs en un dels 17 restaurants participants del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Josep Maria Soler: “L’educació és responsabilitat de tothom i es construeix fent xarxa”

Les tertúlies Pallach arriben a la seva desena edició i tornaran a omplir el Teatre del Centre Fraternal de Palafrugell els dies 10, 17 i 24 de març. Organitzades per la Fundació Pallach, aquestes sessions s’han consolidat com un espai de debat i reflexió al voltant de l’educació, amb un format que convida els participants a compartir experiències personals més enllà del model de conferència tradicional.

Altres notícies