El cap de setmana del 8 i el 9 d’abril, arriba l’esperada Fira de l’arròs de Pals. I dic esperada, perquè fa anys que els restaurants de Pals demanen que a banda de les Jornades Gastronòmiques, que com sabeu cada any es celebren d’abril a maig, també es pugui parlar, demostrar i divulgar sobre el cultiu, les tècniques per fer un bon arròs i tantes curiositats que volten al món arrossaire.
Aquesta fira preveu posar sobre un mateix context els arrossaires, els cuiners i el públic amant d’aquest ingredient local que és tan universal.
A la fira hi farem tastets que es podran adquirir mitjançant tiquets, també tallers, classes magistrals, jocs i manualitats per nens…
Jo tot i tenir el restaurant a Regencós, no participo com a restaurant, però com sóc de Pals, si que col·laboro com a cuinera a nivell personal . Així que us avanço el que faré a la Fira:
Dissabte dia 8 a les 13h podeu venir al taller que impartiré sobre Arròs i flors. On podreu veure i tastar com amb el senzill gest de posar uns pètals a un arròs cremós o una emulsió floral sobre un de sec, o la combinació de flors de platja amb un arròs de peix… el paisatge posat a la cassola com deia en Pla.
El diumenge em trobareu d’11 a 12h amb un taller per la mainada fent croquetes d’arròs. Espero que siguin croquetes i no bombes d’arròs jejejje! Tot i ser un ingredient que fàcilment agrada a tots els nens, és important que vegin diferents opcions de cuinar i menjar l’arròs perquè no acabin menjant només l’arròs amb tomata i ou ferrat.
I el diumenge a la tarda de 4 a 5 tornarem a engegar fogons, en Joan Carles Sánchez de l’EsPortal Hotel Gastronòmic i jo mateixa farem un cara a cara, ell amb un arròs caldós i jo amb un de sec, mentre l’Albert Grassot, de l’Estany de Pals, explica els diferents grans que ell conrea i la importància d’escollir el gra adient a la recepta que vulguem preparar.
Incatis, seran els encarregats de l’organització de la I Fira de l’Arròs de Pals. Que tindrà un horari de matí i tarda, però que respectarà els horaris del dinar perquè tots podeu entaular-vos a menjar arròs en un dels 17 restaurants participants del municipi.