13.1 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Instal·len 180 plaques fotovoltaiques a la llar d’infants municipal de Palamós

Amb un cost de prop de 160.000 euros, la iniciativa forma part d’un pla més ampli per reduir emissions i despeses energètiques

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El ple municipal ha aprovat la instal·lació de 176 plaques solars fotovoltaiques a la coberta de la llar municipal d’infants ‘L’estel de Mossèn Gumersind’, que ocupa uns 1.200 metres quadrats. Amb una potència instal·lada de gairebé 97 kWp, es preveu que aquestes plaques generin anualment prop de 126.000 kWh d’energia elèctrica.

Aquest volum energètic cobrirà bona part del consum de la llar d’infants, inaugurada l’any 2007, que requereix energia principalment per als sistemes de climatització i il·luminació. A més, l’energia excedent, ja que el consum mitjà anual del centre és d’uns 26.000 kWh, es destinarà a altres equipaments municipals propers, com Casa Muntaner, el Mercat Municipal o la Brigada Municipal, situats a menys de dos quilòmetres de distància.

El projecte, amb un pressupost de 160.364,70 euros, serà dut a terme per una empresa especialitzada en el sector i es preveu que les obres s’executin en només dos mesos durant el primer semestre de l’any. Això permetrà que el centre gaudeixi d’una energia més neta i sostenible en poc temps.

Aquesta actuació forma part d’una estratègia més àmplia de l’Ajuntament de Palamós per fomentar l’eficiència energètica i reduir les emissions de diòxid de carboni. En els darrers anys, s’han instal·lat panells solars en altres equipaments com l’ajuntament, la biblioteca “Lluís Barceló i Bou” i la deixalleria municipal. També s’ha renovat l’enllumenat públic de diversos barris amb tecnologia LED, contribuint a un estalvi significatiu en el consum energètic.

L’Ajuntament de Palamós té previst continuar implementant mesures sostenibles per dotar altres edificis municipals amb panells solars i sistemes més eficients, amb l’objectiu de consolidar el municipi com un referent en la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies