Ullastret ha presentat aquest diumenge un estudi realitzat per una vintena d’arqueòlegs d’arreu del món sobre les restes d’una illa del poblat iber. Segons els expertes, és un dels
treballs més importants de l’arqueologia catalana els últims anys. Els resultats d’aquesta recerca permetran obrir línies de investigació noves per entendre més bé la civilització iber.
Es tracta d’un projecte que es va iniciar el 2012 amb l’exploració d’una part d’aquest jaciment a través d’un radar geofísic, que ha permès, entre altres coses, delimitar el perímetre d’aquesta illa, així com saber quin tipus de construccions es realitzaven en aquella època, entre els segles II i III aC. El projecte i la tècnica utilitzada han permès obtenir molta informació sense fer ni un forat a terra. El director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda, en destaca la importància.
Fins ara es creia que l’espai investigat només tenia uns 3.000 m2. El radar ha posat de manifest que serien unes cinc hectàrees. L’exploració també ha permès entendre quina era la trama urbana d’aquella civilització.