11.2 C
Pals
Diumenge, 19 gener 2025
- Publicitat -

Irene Gisbert pren el relleu de Sergi Nuss al capdavant de SOS Costa Brava

El 2023 el moviment SOS Costa Brava celebra 5 anys des del seu naixement com a plataforma el 2018 amb el Conservatori del Litoral, les eleccions municipals i revisions de POUM com a principals lluites

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

SOS Costa Brava ha celebrat aquest dissabte 11 de febrer la seva Assamblea General de la federació. La Federació, amb 26 entitats membres, ha renovat la seva junta per a un nou període dos anys amb el relleu a la presidència, que passa de Sergi Nuss (Associació Naturalistes de Girona) a Irene Gisbert (SOS Palafrugell).

Acompanyen Gisbert a la junta i equip de coordinació el vicepresident Pau Bosch (Salvem la Platja de Pals), Inés Ripoll (Salvem Begur), Anna Albó (IAEDEN), Marta Ball-llosera (Fòrum Escala Empúries), Julià Castelló (La Manduca), Jordi Gaitan (Salvem Pinya de Rosa), Marga Riera (Salvem el Golfet), Lluis Toldrà (DEPANA), Raul Valls (CST), Carina Vizcaíno (Junta d’Arbres de Calonge), configurant una àmplia representació de les entitats membres de la Federació Sos Costa Brava.

En l’actualitat SOS Costa Brava té més de 30 casos oberts, dels quals destaquen al Baix Empordà la declaració de Ràdio Liberty com a Bé Cultural d’Interès Local i la inclusió d’un Memorial de la Guerra Freda en la restauració de l’espai; la suspensió de llicències d’un any en sectors forestals de Palafrugell, com les pinedes de Mas Llor i el Canadell, i al sector Punta Brava de Sant Feliu de Guíxols, per adaptar el planejament al Pla Director de la Costa Brava; o l’oposició als projectes d’urbanització i construcció a la pineda d’en Gori i la pineda del càmping de la Fosca de Palamós.

Les perspectives de SOS Costa Brava pel 2023

Durant aquest any 2023, la federació vol continuar treballant en línies actuals. La primera d’elles és l’impuls i la redacció de la Llei del Conservatori del Litoral, “així com que l’organisme es financi a partir d’un 50% de la taxa turística i un llistat d’espais susceptibles de ser adquirits pel Conservatori amb els 2,5 milions d’euros compromesos en el pressupost de 2023 de la Generalitat”, expliquen en un comunicat.

També volen iniciar una campanya programàtica en el marc de les eleccions municipals. La intenció és reclamar, segons el comunicat “la revisió del planejament urbanístic i la desclassificació de sòls i la salvaguarda de pinedes”. També volen incrementar “la vigilància i al·legacions als POUMs en revisió (Cadaqués i Begur), així com dels municipis amb suspensió de llicències o modificacions (Palafrugell, Sant Feliu i l’Escala)”.

Així mateix, SOS Costa Brava promourà noves línies d’actuació, com l’educació ambiental, la protecció efectiva de les zones incloses en la Xarxa Natura 2000 de les àrees costaneres, els usos del medi marí i la transició energètica, plantejant un model just i alternatiu a l’eòlica marina a l’àmbit del golf de Roses i la badia de Pals, esdevenint un actor central en aquest debat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies