L’empordanès Jaume Armengol (Sant Pere Pescador, 1977) ha estat escollit nou president de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona després que Llorenç Frigola, màxim responsable els últims cinc anys, hagi esgotat el mandat (s’ha allargat un any degut a la pandèmia).
Armengol, vicepresident de Fructícola Empordà, ocuparà un càrrec que, des del 2016, es va rotant cada quatre anys entre representants de les tres empreses que conformen Poma de Girona: Girona Fruits, de Bordils (Gironès); Giropoma Costa Brava, d’Ullà (Baix Empordà); i Fructícola Empordà, de Sant Pere Pescador (Alt Empordà). Venanci Grau (Giropoma), actual secretari de Poma de Girona, havia estat el president fins fa cinc anys i durant més d’una dècada. El 2016 el va substituir Llorenç Frigola, vicepresident de Girona Fruits.
Jaume Armengol ocuparà la presidència fins el 2025. És gerent i propietari de Fructícola Armengol (Sant Pere Pescador), un negoci familiar iniciat pel seu pare i que està integrat a Fructícola Empordà. Es va introduir en el món de la poma un cop complerts els 20 anys, després de graduar-se com a Tècnic Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries. El 2002 va ser escollit secretari de Fructícola Empordà i fa dos anys va passar a ocupar el càrrec de vicepresident. Armengol estrena el càrrec de president de Poma de Girona amb “il·lusió i ganes de seguir treballant com s’ha fet fins ara. En Llorenç (Frigola), en Venanci (Grau) i l’IRTA-Mas Badia han fet una molt bona feina els últims anys; han professionalitzat Poma de Girona i ara som reconeguts mundialment i tenim prestigi. També s’ha millorat molt en la innovació tecnològica i intentarem donar-hi continuïtat”. El vicepresident de Fructícola Empordà manifesta un desig: “Ens agradaria donar a conèixer més la nostra poma en l’àmbit local, creiem que el client de proximitat no la coneix prou ni com és la feina que fem els productors. Un pas bàsic seria trobar amb més freqüència les nostres pomes en supermercats i que el consumidor les pugui demanar, ja que ara n’hi ha moltes que provenen d’Itàlia, sobretot, i de França”.